Gräddstuvad spetskål – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gräddstuvad spetskål!

Gör en krämig och härlig gräddstuvad spetskål med detta recept. Riktigt gott till exempelvis isterband och annan korv, men också till mycket annat!

Det är enkelt att göra denna grädstuvade spetskål, en riktig klassiker inom svensk husman. Jag gillar en del vispgrädde och en del mjölk för en god krämighet.

Kort sagt så älskar jag detta recept på gräddstuvad spetskål och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner gräddstuvad spetskål)

  • 800 g spetskål
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Strimla kålen. Stek den i en stekpanna med smör i ungefär 5 minuter.
  2. Tillsätt mjölk, grädde, salt, och svartpeppar. Låt puttra i ungefär 5 minuter.
  3. Njut av din gräddstuvade spetskål!
Gräddstuvad spetskål

Gräddstuvad spetskål

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gräddstuvad spetskål! Gör en krämig och härlig gräddstuvad spetskål med detta recept. Riktigt gott till exempelvis isterband och annan korv, men också till mycket annat!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g spetskål
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla kålen. Stek den i en stekpanna med smör i ungefär 5 minuter.
  • Tillsätt mjölk, grädde, salt, och svartpeppar. Låt puttra i ungefär 5 minuter.
  • Färdigt! Njut av din gräddstuvade spetskål!
Keyword Gräddstuvad spetskål

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning