I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gräddstuvad spetskål!
Gör en krämig och härlig gräddstuvad spetskål med detta recept. Riktigt gott till exempelvis isterband och annan korv, men också till mycket annat!
Det är enkelt att göra detta recept som är en riktig klassiker inom svensk husman. Jag gillar att ha i en del vispgrädde och en del mjölk för en god och balanserad krämighet.
Spetskål är en kål som man ser lite mindre i både recept och butiker tycker jag. Men varje gång jag tillagar den i någon rätt så blir jag alltid väldigt nöjd.
Detta recept passar riktigt bra som del av matlådor eller som rester dagarna efter tillagning! Förvara eventuella rester luftätt i exempelis en behållare i kylen efter tillagning.
Receptet går också givetvis att exempelvis dubbla upp om man vill göra mer än vad receptet anger (i receptet angivs mått för 4 portioner).
För en riktigt god gräddstuvad spetskål som passar perfekt till exempelvis mos och klassisk husman, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Testa det gärna enligt anvisningarna här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Gräddstuvad spetskål
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g spetskål
- 2 msk smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Strimla kålen. Stek den i en stekpanna med smör i ungefär 5 minuter.
- Tillsätt mjölk, grädde, salt, och svartpeppar. Låt puttra i ungefär 5 minuter.
- Färdigt! Njut av din gräddstuvade spetskål!