Godaste vitkålssalladen – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på godaste vitkålssalladen!

Detta är för mig den godaste vitkålssalladen, som är riktigt snabb, enkel, och smidig att laga. Perfekt som tillbehör till de flesta rätterna.

Denna sallad som enligt mig är den godaste vitkålssalladen är också otroligt mångsidig. En riktigt bra sallad att också göra lite extra av och ha i kylen till veckans måltider tycker jag.

Kort sagt så älskar jag detta recept på godaste vitkålssalladen och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (godaste vitkålssalladen, 8 portioner)

  • 1 kg strimlad vitkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 2 tsk timjan
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Skär kålhuvudet i fjärdedelar och ta bort den hårdare midden. Tvätta av kålen och strimla den sedan.
  2. Lägg den strimlade kålen i en skål och blanda med saltet.
  3. Ställ åt sidan i 30 minuter.
  4. Pressa den strimlade kålen så den släpper överflödigt vatten, antingen med händerna eller en köksduk. Avlägsna vattnet som släpps av kålen.
  5. Tillsätt timjan. Knäck lite färsk peppar över salladen.
  6. Vispa ihop olja, vinäger och citronsaft. Blanda salladen med dressingen.
Godaste vitkålssalladen

Godaste vitkålssalladen

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på godaste vitkålssalladen! Detta är för mig den godaste vitkålssalladen, som är riktigt snabb, enkel, och smidig att laga. Perfekt som tillbehör till de flesta rätterna.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg strimlad vitkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 2 tsk timjan
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skär kålhuvudet i fjärdedelar och ta bort den hårdare midden. Tvätta av kålen och strimla den sedan.
  • Lägg den strimlade kålen i en skål och blanda med saltet.
  • Ställ åt sidan i 30 minuter.
  • Pressa den strimlade kålen så den släpper överflödigt vatten, antingen med händerna eller en köksduk. Avlägsna vattnet som släpps av kålen.
  • Tillsätt timjan. Knäck lite färsk peppar över salladen.
  • Vispa ihop olja, vinäger och citronsaft. Blanda salladen med dressingen.
Keyword Godaste vitkålssalladen

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning