Godaste sockerkakan – Recept

4.6/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste sockerkakan!

Detta är för mig den godaste sockerkakan, och kan göras i en rund form eller i en rektangulär form. Härligt saftig och riktigt härlig till fikat eller mellanmålet, och väldigt snabb och enkel att baka, med enkla ingredienser! Så här gör du!

Denna sockerkaka är helt enkelt den godaste sockerkakan jag har ätit. Den har fått sitt namn för att jag tycker att den är så härligt god och fin, och saftig och fin i konsistensen.

Det som också är så bra med denna sockerkaka är att den är otroligt enkel och snabb att baka, med ingredienser man allt som oftast redan har hemma, eller som man enkelt hittar i butiken! Precis här nedanför hittas anvisningarna till hur den görs!

Godaste sockerkakan

Receptet – Så gör du:

Godaste sockerkakan

4.6/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är för mig den godaste sockerkakan, och kan göras i en rund form eller i en rektangulär form. Härligt saftig och riktigt härlig till fikat eller mellanmålet, och väldigt snabb och enkel att baka, med enkla ingredienser! Så här gör du!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 sockerkaka

Ingredienser
 

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med en elvisp.
  • Tillsätt äggen under vispning, ett i taget.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet.
  • Smöra och bröa en rund eller rektangulär form och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på på 180°C i 35-40 minuter, tills att sockerkakan är genomgräddad.
  • Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av den (enligt mig) godaste sockerkakan!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste sockerkakan

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar