I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste sockerkakan!
Detta är för mig den godaste sockerkakan, och kan göras i en rund form eller i en rektangulär form. Härligt saftig och riktigt härlig till fikat eller mellanmålet, och väldigt snabb och enkel att baka, med enkla ingredienser! Så här gör du!
Denna sockerkaka är helt enkelt den godaste sockerkakan jag har ätit. Den har fått sitt namn för att jag tycker att den är så härligt god och fin, och saftig och fin i konsistensen.
Det som också är så bra med denna sockerkaka är att den är otroligt enkel och snabb att baka, med ingredienser man allt som oftast redan har hemma, eller som man enkelt hittar i butiken! Precis här nedanför hittas anvisningarna till hur den görs!
Receptet – Så gör du:
Godaste sockerkakan
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 150 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl vatten
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med en elvisp.
- Tillsätt äggen under vispning, ett i taget.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet.
- Smöra och bröa en rund eller rektangulär form och tillsätt smeten.
- Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på på 180°C i 35-40 minuter, tills att sockerkakan är genomgräddad.
- Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av den (enligt mig) godaste sockerkakan!
Jättegott