Godaste skagenröran – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste skagenröran!

Här är enligt mig den allra bästa och godaste skagenröran, och jag har testat många! Perfekt till toast skagen eller som komplement till fiskrätter.

Njut av denna goda, krämiga och saftiga skagenröra som för mig är den godaste skagenröran någonsin, sett till både hemmagjorda och köpta skagenröror.

Jag gjorde nyligen denna skagenröran till en bjudning, och alla i sällskapet fullkomligt älskade den på sina formfranskor.

Jag gillar att tillsätta lite citronsaft från en klämd citron för lite fräschör. För er som inte är vana med stenbitsrom i skagenröran: det är helt klart värt det! Hoppa dock över den om ni inte har det hemma, det går bra.

Denna skagenröra förgyller tillvaron och går för mig hand i hand med sommarens härliga smaker, som topping på toast skagen eller som komplement till fiskrätter.

Kort sagt så älskar jag detta recept på godaste skagenröran och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på godaste skagenröran enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner av godaste skagenröran)

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g skalade färska räkor
  • 1 skvätt citronsaft
  • valfritt men rekommenderat: 1 msk till 2 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk färsk finhackad dill (eller 2 tsk torkad dill)
  • lite vitpeppar

Instruktioner

  1. Pressa försiktigt ut vätska ur räkorna så de blir så gott som helt torra.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. För en krämigare skagenröra, tillsätt lika delar creme fraiche och majonnäs efter smak!
  3. Ställ in i kylen fram till servering.
  4. Tips: toppa gärna med lite gräslök.
  5. Servera och njut av den godaste skagenröran (enligt mig)!
Godaste skagenröran

Godaste skagenröran

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste skagenröran! Här är enligt mig den allra bästa och godaste skagenröran, och jag har testat många! Perfekt till toast skagen eller som komplement till fiskrätter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g skalade färska räkor
  • 1 skvätt citronsaft
  • valfritt men rekommenderat: 1 msk till 2 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk färsk finhackad dill (eller 2 tsk torkad dill)
  • lite vitpeppar

Instruktioner

  • Pressa försiktigt ut vätska ur räkorna så de blir så gott som helt torra.
  • Blanda alla ingredienser i en skål. För en krämigare skagenröra, tillsätt lika delar creme fraiche och majonnäs efter smak!
  • Ställ in i kylen fram till servering.
  • Tips: toppa gärna med lite gräslök.
  • Servera och njut av den godaste skagenröran (enligt mig)!
Keyword Godaste skagenröran

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning