Godaste havregrynsgröten – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste havregrynsgröten!

Detta är för mig den godaste havregrynsgröten. Med några enkla knep i detta recept blir havregrynsgröten både fylligare, krämigare, och mer smakrik, magisk till exempelvis frukosten!

Det är ingen hemlighet att jag gillar havregrynsgröt. Det är en enkel men mättande och hälsosam måltid som både värmer och är ekonomisk också!

Detta är den godaste typen av havregrynsgröt som jag har ätit, och som jag lärde mig av en vän, och som jag ville dela med mig av idag. Hon började alltid med att blötlägga havregrynen över natten och blanda dem lätt. Detta ger en mer fyllig, ljuvligt krämig gröt när den väl kokas senare.

Denna havregrynsgröt blir krämig, rejäl och värmande, den kan toppas med söta eller salta toppingar.

Kort sagt så älskar jag detta recept på godaste havregrynsgröten och tycker det är riktigt värt att göra. Det bästa receptet på godaste havregrynsgröten enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser

 • 1 dl havregryn, blötlagda över natten (se instruktionerna)
 • 4 dl vatten
 • 1 nypa havssalt

Instruktioner

 1. Häll av och skölj havregrynen och överför dem till en kastrull. Tillsätt godtyckligt med vatten så att havregrynen täcks och rör om. Låt stå över natten eller i cirka 8 timmar.
 2. Häll av och skölj av havregrynen och överför dem till en kastrull. Tillsätt 4 dl vatten, gärna filtrerat, och en nypa havssalt.
 3. Låt koka upp på hög värme, rör om ofta. Täck med lock, sänk värmen till låg och låt sjuda i 30 minuter, rör om då och då. Sista minuten, tillsätt gärna en skvätt mjölk i kastrullen för en extra krämig havregrynsgröt.
 4. Servera varm, med önskad topping! Njut av godaste havregrynsgröten!
Godaste havregrynsgröten

Godaste havregrynsgröten

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste havregrynsgröten! Detta är för mig den godaste havregrynsgröten. Med några enkla knep i detta recept blir havregrynsgröten både fylligare, krämigare, och mer smakrik, magisk till exempelvis frukosten!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

 • 1 dl havregryn, blötlagda över natten (se instruktionerna)
 • 4 dl vatten
 • 1 nypa havssalt

Instruktioner

 • Häll av och skölj havregrynen och överför dem till en kastrull. Tillsätt godtyckligt med vatten så att havregrynen täcks och rör om. Låt stå över natten eller i cirka 8 timmar.
 • Häll av och skölj av havregrynen och överför dem till en kastrull. Tillsätt 4 dl vatten, gärna filtrerat, och en nypa havssalt.
 • Låt koka upp på hög värme, rör om ofta. Täck med lock, sänk värmen till låg och låt sjuda i 30 minuter, rör om då och då. Sista minuten, tillsätt gärna en skvätt mjölk i kastrullen för en extra krämig havregrynsgröt.
 • Servera varm, med önskad topping! Njut av godaste havregrynsgröten!
Keyword Godaste havregrynsgröten

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning