Godaste filmjölkslimpan – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste filmjölkslimpan!

Detta är den godaste filmjölkslimpan man kan göra enligt mig. Så snabb, saftig, enkel att baka, och god förstås!

Det finns så mycket som är bra med denna godaste filmjölkslimpan. Det är bland de enklaste bröden man kan baka då det bara är att blanda ihop ingredienserna i en skål eller bunke.

Receptet går snabbt att göra eftersom brödet inte behöver inte jäsa, och dessutom så behöver bara fem enkla ingredienser.

Man måste ju också säga att denna goda filmjölkslimpa blir himmelskt god och saftig!

Kort sagt så älskar jag detta recept på vad som enligt mig är den godaste filmjölkslimpan. Så himla värd att göra! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 limpa av godaste filmjölkslimpan)

  • 6 dl rågsikt
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl filmjölk
  • 3 msk mörk sirap

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tillsätt rågsikt, salt, bakpulver till en bunke eller skål. Rör om så det blandas.
  3. Tillsätt sirap och filmjölk till bunken, och fortsätt röra om så det blir en klibbig deg.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper, och tillsätt smeten till brödformen, som ska kunna hålla minst 1,5 liter.
  5. Grädda limpan nederst i ugnen på 175°C i cirka 1 timme.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite.
  7. Njut av godaste filmjölkslimpan!
Godaste filmjölkslimpan

Godaste filmjölkslimpan

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste filmjölkslimpan! Detta är den godaste filmjölkslimpan man kan göra enligt mig. Så snabb, saftig, enkel att baka, och god förstås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 10 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 6 dl rågsikt
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl filmjölk
  • 3 msk mörk sirap

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Tillsätt rågsikt, salt, bakpulver till en bunke eller skål. Rör om så det blandas.
  • Tillsätt sirap och filmjölk till bunken, och fortsätt röra om så det blir en klibbig deg.
  • Klä en brödform med bakplåtspapper, och tillsätt smeten till brödformen, som ska kunna hålla minst 1,5 liter.
  • Grädda limpan nederst i ugnen på 175°C i cirka 1 timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna lite.
  • Njut av godaste filmjölkslimpan!
Keyword Godaste filmjölkslimpan

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning