I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste filmjölkslimpan!
Detta är den godaste filmjölkslimpan man kan göra enligt mig. Så snabb, saftig, enkel att baka, och god förstås!
Det finns så mycket som är bra med denna filmjölkslimpa. Det är bland de enklaste bröden man kan baka. Detta eftersom det bara är att blanda ihop ingredienserna i en skål eller i en bunke, föra över till en brödform, och sedan grädda enligt receptets anvisningar.
Receptet går snabbt att göra eftersom brödet inte behöver inte jäsa, och dessutom så behöver bara fem enkla ingredienser. Man måste ju också få lov att säga att denna goda filmjölkslimpa verkligen blir så himmelskt god och saftig som dess namn antyder!
Kort sagt så älskar jag detta recept på vad som enligt mig är den godaste filmjölkslimpan. Så himla värd att göra! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Godaste filmjölkslimpan
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 dl rågsikt
- 1 nypa salt
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl filmjölk
- 3 msk mörk sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tillsätt rågsikt, salt, bakpulver till en bunke eller skål. Rör om så det blandas.
- Tillsätt sirap och filmjölk till bunken, och fortsätt röra om så det blir en klibbig deg.
- Klä en brödform med bakplåtspapper, och tillsätt smeten till brödformen, som ska kunna hålla minst 1,5 liter.
- Grädda limpan nederst i ugnen på 175°C i cirka 1 timme.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna lite.
- Njut av godaste filmjölkslimpan!