Godaste filmjölkslimpan – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste filmjölkslimpan!

Detta är den godaste filmjölkslimpan man kan göra enligt mig. Så snabb, saftig, enkel att baka, och god förstås!

Det finns så mycket som är bra med denna filmjölkslimpa. Det är bland de enklaste bröden man kan baka. Detta eftersom det bara är att blanda ihop ingredienserna i en skål eller i en bunke, föra över till en brödform, och sedan grädda enligt receptets anvisningar.

Receptet går snabbt att göra eftersom brödet inte behöver inte jäsa, och dessutom så behöver bara fem enkla ingredienser. Man måste ju också få lov att säga att denna goda filmjölkslimpa verkligen blir så himmelskt god och saftig som dess namn antyder!

Kort sagt så älskar jag detta recept på vad som enligt mig är den godaste filmjölkslimpan. Så himla värd att göra! Testa gärna receptet nedan!

Godaste filmjölkslimpan

Receptet – Så gör du:

Godaste filmjölkslimpan

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är den godaste filmjölkslimpan man kan göra enligt mig. Så snabb, saftig, enkel att baka, och god förstås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
 

  • 6 dl rågsikt
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl filmjölk
  • 3 msk mörk sirap

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Tillsätt rågsikt, salt, bakpulver till en bunke eller skål. Rör om så det blandas.
  • Tillsätt sirap och filmjölk till bunken, och fortsätt röra om så det blir en klibbig deg.
  • Klä en brödform med bakplåtspapper, och tillsätt smeten till brödformen, som ska kunna hålla minst 1,5 liter.
  • Grädda limpan nederst i ugnen på 175°C i cirka 1 timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna lite.
  • Njut av godaste filmjölkslimpan!
Måltid Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste filmjölkslimpan

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar