Godaste chili con carnen – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste chili con carnen!

Detta recept på den godaste chili con carnen jag har ätit är enkelt, otroligt smakrikt och klassiskt. Kan serveras med ris, med tortillabröd, och gärna med en klick creme fraiche och en sallad för en utsökt, värmande måltid.

Detta är den godaste chili con carnen som jag någonsin har gjort, och jag har testat många recept! Om det finns något som familjen kommer att tycka om att äta om och om igen, så är det den här chili con carnen.

Varm, kryddig och full av smak. Du kan göra den så varm och kryddig som du vill genom att justera mängden kryddning.

Chilli con carne betyder chili med kött. Som namnet antyder är den gjord på chili. Andra ingredienser inkluderar köttfärs, tomater, kidneybönor, spiskummin, vitlök, lök och andra kryddor.

Det sägs att denna maträtt har sitt ursprung i södra Texas men tillagas och äts numera världen över.

Kort sagt så älskar jag detta recept på vad som enligt mig är den godaste chili con carnen. Riktigt värt att göra enligt mig. Testa gärna receptet nedan!

Godaste chili con carnen

Receptet - Så gör du:

Godaste chili con carnen

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept på den godaste chili con carnen jag har ätit är enkelt, otroligt smakrikt och klassiskt. Kan serveras med ris, med tortillabröd, och gärna med en klick creme fraiche och en sallad för en utsökt, värmande måltid.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g nötfärs
  • 400 g burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st röda paprikor, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • chili efter smak (torkad eller färsk)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st lagerblad (valfritt)
  • 400 g kidneybönor
  • 2 st nötbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  • Tillsätt olivolja i en kastrull eller gryta och tillsätt sedan lök och vitlök. Fräs i 2 minuter.
  • Tillsätt nötfärsen och bryn så den får färg överallt.
  • Häll i hackade tomater, paprika, tomatpuré, chili, koriander, buljongtärningar, spiskummin, svartpeppar och andra kryddor.
  • Tillsätt köttbuljong eller vatten och salt. Täck över och låt puttra på låg värme i 30 minuter.
  • Tillsätt avrunna kidneybönor och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Ta av värmen och servera.
  • Njut av godaste chili con carnen!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Godaste chili con carnen

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar