Godaste chili con carnen – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste chili con carnen!

Detta recept på den godaste chili con carnen jag har ätit är enkelt, otroligt smakrikt och klassiskt. Kan serveras med ris, med tortillabröd, och gärna med en klick creme fraiche och en sallad för en utsökt, värmande måltid.

Detta är den godaste chili con carnen som jag någonsin har gjort, och jag har testat många recept! Om det finns något som familjen kommer att tycka om att äta om och om igen, så är det den här chili con carnen.

Varm, kryddig och full av smak. Du kan göra den så varm och kryddig som du vill genom att justera mängden kryddning.

Chilli con carne betyder chili med kött. Som namnet antyder är den gjord på chili. Andra ingredienser inkluderar köttfärs, tomater, kidneybönor, spiskummin, vitlök, lök och andra kryddor.

Det sägs att denna maträtt har sitt ursprung i södra Texas men tillagas och äts numera världen över.

Kort sagt så älskar jag detta recept på vad som enligt mig är den godaste chili con carnen. Riktigt värt att göra enligt mig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (godaste chili con carnen till 4 personer)

  • 500 g Nötfärs
  • 400 g burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 röda paprikor, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor hackade
  • chili efter smak (torkad eller färsk)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad (valfritt)
  • 400 g kidneybönor
  • 2 nötbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  1. Tillsätt olivolja i en kastrull eller gryta och tillsätt sedan lök och vitlök. Fräs i 2 minuter.
  2. Tillsätt nötfärsen och bryn så den får färg överallt.
  3. Häll i hackade tomater, paprika, tomatpuré, chili, koriander, buljongtärningar, spiskummin, svartpeppar och andra kryddor.
  4. Tillsätt köttbuljong eller vatten och salt. Täck över och låt puttra på låg värme i 30 minuter.
  5. Tillsätt avrunna kidneybönor och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  6. Ta av värmen och servera.
  7. Njut av godaste chili con carnen!
Godaste chili con carnen

Godaste chili con carnen

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste chili con carnen! Detta recept på den godaste chili con carnen jag har ätit är enkelt, otroligt smakrikt och klassiskt. Kan serveras med ris, med tortillabröd, och gärna med en klick creme fraiche och en sallad för en utsökt, värmande måltid.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g nötfärs
  • 400 g burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st röda paprikor, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • chili efter smak (torkad eller färsk)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st lagerblad (valfritt)
  • 400 g kidneybönor
  • 2 st nötbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  • Tillsätt olivolja i en kastrull eller gryta och tillsätt sedan lök och vitlök. Fräs i 2 minuter.
  • Tillsätt nötfärsen och bryn så den får färg överallt.
  • Häll i hackade tomater, paprika, tomatpuré, chili, koriander, buljongtärningar, spiskummin, svartpeppar och andra kryddor.
  • Tillsätt köttbuljong eller vatten och salt. Täck över och låt puttra på låg värme i 30 minuter.
  • Tillsätt avrunna kidneybönor och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Ta av värmen och servera.
  • Njut av godaste chili con carnen!
Keyword Godaste chili con carnen

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning