Gochujangsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på koreansk gochujangsås!

Gochujang-sås används oftast i koreanska recept, men dess söta, kryddiga umami-smak är så läcker att du vill ringla den över många typer av mat! Denna gochujangsås tar bara 5 minuter att göra.

Gochujangsås är en traditionell koreansk sås, den har en fin söt, kryddig smak. Såsens läckra, distinkta smak kommer från gochujang, en fermenterad koreansk chilismet gjord av klibbigt ris, fermenterade sojabönor, röda chilipepparflingor och salt.

När det gäller just smak, finns det inget som gochujang-sås. Först gjorde jag den att ringla över hemgjord bibimbap, men när jag väl hade den till hands började jag toppa den på allt från rostade grönsaker till avokadotoast!

Istället för att använda gochujang på egen hand, blandar jag den med sesamolja, risvinäger och rinnig honung. Den resulterande heta gochujangsåsen är slätare och lite mindre het, men smaken är lika komplex.

Tillsätt den till koreansk mat eller skeda den över ris och grönsaker, men framförallt, testa dig fram, den passar till mycket! Om du gillar het sås kommer du att älska det här receptet på gochujangsås!

Ingredienser (4 serveringar)

 • 2 msk till 3 msk färdigköpt gochujangpasta
 • 1,5 msk risvinäger
 • 1 msk sesamolja
 • 1 msk honung

Instruktioner

 1. Vispa ihop gochujangpasta, vinäger, sesamolja och lönnsirap i en liten skål. Använd mindre gochujang-pasta för en mild sås, använd mer för en kryddigare sås.
 2. Ät till ris eller använd till grönsaker, gärna wokade, samt till valfria koreanskinfluerade maträtter! Också jättegott på avokadotoast!
 3. Njut av din goda gochujangsås!
Gochujangsås

Gochujangsås

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på koreansk gochujangsås! Gochujang-sås används oftast i koreanska recept, men dess söta, kryddiga umami-smak är så läcker att du vill ringla den över många typer av mat! Denna gochujangsås tar bara 5 minuter att göra.
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 4 serveringar

Ingredienser
  

 • 2 msk till 3 msk färdigköpt gochujangpasta
 • 1,5 msk risvinäger
 • 1 msk sesamolja
 • 1 msk honung

Instruktioner

 • Vispa ihop gochujangpasta, vinäger, sesamolja och lönnsirap i en liten skål. Använd mindre gochujang-pasta för en mild sås, använd mer för en kryddigare sås.
 • Ät till ris eller använd till grönsaker, gärna wokade, samt till valfria koreanskinfluerade maträtter! Också jättegott på avokadotoast!
 • Njut av din goda gochujangsås!
Keyword Gochujangsås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning