I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfritt vörtbröd.
Detta är ett glutenfritt, mjukt och saftigt vörtbröd, perfekt till både julbordet eller som frukost, eller annat tillfälle.
Detta bröd bli riktigt mjukt, saftigt och ser fint ut.
Kryddorna gör vörtbrödet till ett speciellt bröd som vars recept oftast plockas fram till jul och som alla ändå gillar!
Ingredienser
- 4,5 dl filmjölk
- 30 g pofiber
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk vörtkrydda
- 2 msk rapsolja
- 4 msk mörk sirap
- 350 g Semper Grov mix (glutenfri)
- smält smör till pensling
Instruktioner
- Tillsätt filmjölk, pofiber, salt, vörtkrydda, bakpulver, och fiberhusk till en skål och blanda.
- I en annan skål, tillsätt mörk sirap och olja och rör om fint.
- Kombinera skålarnas innehåll till en slät deg. Tillsätt Semper Grov mix och blanda i. Låt stå i minst 10 minuter.
- Häll smeten i en smord brödform (1,5 liter). Jämna till ytan med blötade händer.
- Grädda mitt i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 minuter.
- När det väl är klart, pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt.
- Låt svalna under en köksduk.

Glutenfritt vörtbröd
Ingredienser
- 4,5 dl filmjölk
- 30 g pofiber
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk vörtkrydda
- 2 msk rapsolja
- 2,5 msk fiberhusk
- 4 msk mörk sirap
- 350 g Semper Grov mix (glutenfri)
- smält smör till pensling
Instruktioner
- Tillsätt filmjölk, pofiber, salt, vörtkrydda, bakpulver, och fiberhusk till en skål och blanda.
- I en annan skål, tillsätt mörk sirap och olja och rör om fint.
- Kombinera skålarnas innehåll till en slät deg. Tillsätt Semper Grov mix och blanda i. Låt stå i minst 10 minuter.
- Häll smeten i en smord brödform (1,5 liter). Jämna till ytan med blötade händer.
- Grädda mitt i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 minuter.
- När det väl är klart, pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt.
- Låt svalna under en köksduk.