Glutenfritt rågbröd – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfritt rågbröd!

Ett glutenfritt rågbröd innehåller inte råg, men olika glutenfria ingredienser som får det att likna rågbröd både i utseende och smak. Detta är ett enkelt glutenfritt rågbröd med ingredienser som är relativt enkla att hitta i butiken.

Jag älskar detta glutenfria rågbröd. Jag föredrar en liten brödform, men du kan även baka detta bröd i en vanlig brödform i traditionell storlek, även om du kommer att få en mycket låg limpa sett till formen.

Detta bröd är gott till frukost, rostat med smör, tillsammans med ägg och lite avokado. Det är faktiskt en av mina favoritfrukostar, och vissa dagar äter jag det till lunch istället.

Jag rekommenderar starkt detta glutenfria rågbröd och tycker det är riktigt värt att göra!

Ingredienser (1 limpa glutenfritt rågbröd)

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1,75 dl brunt linmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kumminfrön

Instruktioner

  1. I en stor skål, kombinera mandelmjöl, linmjöl, salt, och bakpulver.
  2. Vispa ägg, olja och vatten i en annan liten skål.
  3. Kombinera de våta ingredienserna med de torra och blanda sedan i kumminfrön.
  4. Låt smeten stå i 2 minuter för att tjockna.
  5. Överför smeten till en smord brödform (gärna 20×10 centimeter stor).
  6. Grädda på 180°C i mitten av ugnen i 35-45 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna!
Glutenfritt rågbröd

Glutenfritt rågbröd

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfritt rågbröd! Ett glutenfritt rågbröd innehåller inte råg, men olika glutenfria ingredienser som får det att likna rågbröd både i utseende och smak. Detta är ett enkelt glutenfritt rågbröd med ingredienser som är relativt enkla att hitta i butiken.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1,75 dl brunt linmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kumminfrön

Instruktioner

  • I en stor skål, kombinera mandelmjöl, linmjöl, salt, och bakpulver.
  • Vispa ägg, olja och vatten i en annan liten skål.
  • Kombinera de våta ingredienserna med de torra och blanda sedan i kumminfrön.
  • Låt smeten stå i 2 minuter för att tjockna.
  • Överför smeten till en smord brödform (gärna 20×10 centimeter stor).
  • Grädda på 180°C i mitten av ugnen i 35-45 minuter.
  • Ta ut och låt svalna!
Keyword Glutenfritt rågbröd

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning