I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria pannkakor utan ägg!
Dessa glutenfria pannkakor utan ägg är enkla och snabba att göra och smakar ljuvligt.
Dessa pannkakor är riktigt goda och kan serveras precis som vanligt. Vispgrädde, sylt, hasselnötskräm, eller salta fyllningar som denna skinkstuvning till pannkakor funkar alltid!
Detta recept kräver verkligen inte många ingredienser, och gällande glutenfri mjölmix kan man välja märke. Jag gillar Semper eller Finax, men det är en smaksak!
Kort sagt älskar jag dessa glutenfria pannkakor utan ägg. Så goda och så enkla att göra!
Ingredienser (12 pannkakor)
- 4,5 dl glutenfri mjölmix (ex. Semper eller Finax röda)
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 8,5 dl mjölk
Instruktioner
- Tillsätt de torra ingredienserna till en skål och rör om.
- Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet.
- Tillsätt matfett i en stekpanna och stek cirka 0,5 dl av smeten åt gången. Repetera för all smet.
- Njut av dina glutenfria pannkakor utan ägg!

Glutenfria pannkakor utan ägg
Ingredienser
- 4,5 dl glutenfri mjölmix (ex. Semper eller Finax röda)
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 8,5 dl mjölk
Instruktioner
- Tillsätt de torra ingredienserna till en skål och rör om.
- Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet.
- Tillsätt matfett i en stekpanna och stek cirka 0,5 dl av smeten åt gången. Repetera för all smet.
- Njut av dina glutenfria pannkakor utan ägg!