I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria pannkakor utan ägg!
Dessa pannkakor är som sagt riktigt goda och kan serveras precis som vanliga, klassiska pannkakor gör. De blir sett till smak och konsistens precis som vilka andra pannkakor som helst.
Dessa glutenfria pannkakor utan ägg är enkla och snabba att göra, och de smakar helt ljuvligt gott. Vi använder glutenfri mjölmix istället för vetemjöl, och ersätter ägget med några andra enkla ingredienser som man allt som oftast redan har hemma.
Vispgrädde, sylt, hasselnötskräm, eller salta fyllningar som denna skinkstuvning till pannkakor funkar alltid som tillbehör till! Eventuella rester går dessutom riktigt bra att förvara i kylen, antingen i en lufttät låda eller på ett fat övertäckt med plastfolie. Väl i kylen så kan de hålla sig goda i flera dagar enligt min erfarenhet.
Som rester går dessa pannkakor perfekt att äta både varma och kalla. Vill man värma dem kan jag varmt rekommendera att man använder en mikrovågsugn!
Detta recept kräver verkligen inte många ingredienser, och gällande glutenfri mjölmix kan man välja märke. Jag gillar de röda mixarna från Semper eller Finax, men det är en smaksak och det finns många där ute som gör jobbet minst lika bra!
Kort sagt älskar jag dessa glutenfria pannkakor utan ägg. Så goda och så enkla att göra! Man har dem färdiga på bara 15 minuter så receptet finns alltid där för en när man väl blir sugen, vare sig det gäller frukost, brunch, lunch eller mellanmål och kvällsmål!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria pannkakor utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4,5 dl glutenfri mjölmix (ex. Semper eller Finax röda)
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 8,5 dl mjölk
Instruktioner
- Tillsätt de torra ingredienserna till en skål och rör om.
- Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet.
- Tillsätt matfett i en stekpanna och stek cirka 0,5 dl av smeten åt gången. Repetera för all smet.
- Njut av dina glutenfria pannkakor utan ägg!