Glutenfria köttbullar – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria köttbullar!

Gör snabbt och enkelt dessa riktigt goda glutenfria köttbullar! En av de främsta klassikerna inom det svenska köket görs enkelt glutenfria med detta härliga recept.

Glutenfria köttbullar är så enkelt att göra utan några avancerade ingredienser. Chansen är stor att du redan har alla ingredienser för dessa glutenfria köttbullar hemma.

För många är det säkert att säga att köttbullar är knutna till många minnen. Servera dem till vardags eller egentligen alla typer av tillfällen och högtider, och det bli garanterat en succé!

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfria köttbullar och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på glutenfria köttbullar enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (glutenfria köttbullar till 4 personer, cirka 24 st)

  • 500 g färs (blandfärs eller nötfärs)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar (eller svartpeppar)

Instruktioner

  1. Finhacka löken och blanda sedan ihop samtliga ingredienser i en bunke eller större skål. Krydda med salt och vitpeppar och provstek gärna en liten bit för att provsmaka kryddningen.
  2. Rulla färsen i bollar av valfri storlek. Tillsätt lite matfett, exempelvis en neutral olja som rapsolja, i en stekpanna, och stek sedan köttbullarna i omgångar på medelvärme så de blir genomstekta. Flytta över färdigstekta köttbullar till exempelvis ett fat. Tillsätt mer matolja efter behov.
  3. Njut av dina glutenfria köttbullar!
Glutenfria köttbullar

Glutenfria köttbullar

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria köttbullar! Gör snabbt och enkelt dessa riktigt goda glutenfria köttbullar! En av de främsta klassikerna inom det svenska köket görs enkelt glutenfria med detta härliga recept.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g färs (blandfärs eller nötfärs)
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar (eller svartpeppar)

Instruktioner

  • Finhacka löken och blanda sedan ihop samtliga ingredienser i en bunke eller större skål. Krydda med salt och vitpeppar och provstek gärna en liten bit för att provsmaka kryddningen.
  • Rulla färsen i bollar av valfri storlek. Tillsätt lite matfett, exempelvis en neutral olja som rapsolja, i en stekpanna, och stek sedan köttbullarna i omgångar på medelvärme så de blir genomstekta. Flytta över färdigstekta köttbullar till exempelvis ett fat. Tillsätt mer matolja efter behov.
  • Njut av dina glutenfria köttbullar!
Keyword Glutenfria köttbullar

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning