Glutenfria kolakakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfria kolakakor!

Dessa enkla, snabba och goda glutenfria kolakakor är rika i smaken och får en perfekt seg och saftig konsistens.

Det är en rykande åtgång på dessa glutenfria kolakakor. De smakar alltid gott och är riktigt goda till fikat, där de går hem hos verkligen alla.

Detta är verkligen en klassisk småkaka som jag förvarar i en lufttät burk när de väl har provsmakats och sen svalnat.

Kort sagt älskar jag dessa glutenfria kolakakor och tycker de är riktigt värda att göra. Snabba och goda. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (2 längder glutenfria kolakakor)

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 3,5 dl glutenfri mjölmix
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa rumstempererat smör och strösocker, helst med elvisp. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och vispa på nytt. Se till att degen går ihop genom att till sist röra om med slev eller med händerna.
  3. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut så de blir lika långa som en bakplåt. Klä en plåt med bakplåtspapper. Grädda i i mitten av ugnen på 200°C i 15 min.
  4. Ta ut ur ugnen och skär kakorna diagonalt medan det fortfarande är varmt.
  5. Njut av dina glutenfria kolakakor!
Glutenfria kolakakor

Glutenfria kolakakor

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfria kolakakor! Dessa enkla, snabba och goda glutenfria kolakakor är rika i smaken och får en perfekt seg och saftig konsistens.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 2 längder

Ingredienser
  

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 3,5 dl glutenfri mjölmix
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa rumstempererat smör och strösocker, helst med elvisp. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och vispa på nytt. Se till att degen går ihop genom att till sist röra om med slev eller med händerna.
  • Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut så de blir lika långa som en bakplåt. Klä en plåt med bakplåtspapper. Grädda i i mitten av ugnen på 200°C i 15 min.
  • Ta ut ur ugnen och skär kakorna diagonalt medan det fortfarande är varmt.
  • Njut av dina glutenfria kolakakor!
Keyword Glutenfria kolakakor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning