Glutenfria kolakakor – Recept

4.6/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfria kolakakor!

Dessa enkla, snabba och goda glutenfria kolakakor är rika i smaken och får en perfekt seg och saftig konsistens.

Det är en rykande åtgång på dessa glutenfria kolakakor. De smakar alltid gott och är riktigt goda till fikat, där de går hem hos verkligen alla.

Det bästa med glutenfria kolakakor är förmodligen att de kan njutas av människor som inte kan eller väljer att inte äta gluten. Eftersom gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn kan det vara svårt för många människor att äta dessa produkter, så glutenfria kolakakor ger dem möjlighet att njuta av en kaka utan att få magbesvär eller annat obehag.

Detta är verkligen en klassisk småkaka som jag förvarar i en lufttät burk när de väl har provsmakats och sen svalnat.

För att förvara kakorna på bästa sätt, förvara dem i en burk i kylen så håller de sig goda i upp till en vecka. Du bör först säkerställa att kakorna är helt svala innan du lägger dem i burken för bästa hållbarhet.

Kort sagt älskar jag dessa kakor och tycker de är riktigt värda att göra. Snabba och goda. Testa gärna receptet nedan!

Glutenfria kolakakor

Receptet – Så gör du:

Glutenfria kolakakor

4.6/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa enkla, snabba och goda glutenfria kolakakor är rika i smaken och får en perfekt seg och saftig konsistens.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 längder

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa rumstempererat smör och strösocker, helst med elvisp. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och vispa på nytt. Se till att degen går ihop genom att till sist röra om med slev eller med händerna.
  • Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut så de blir lika långa som en bakplåt. Klä en plåt med bakplåtspapper. Grädda i i mitten av ugnen på 200°C i 10 min.
  • Ta ut ur ugnen och skär kakorna diagonalt medan det fortfarande är varmt.
  • Njut av dina glutenfria kolakakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria kolakakor

2 Kommentarer

  1. 4 stars
    De smulade sönder sig när jag skulle rulla smeten. Jag la till ett ägg och 1 dl mjölmix. Av smeten blev det 4 längder för mig och de blev väldigt goda! 😋

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar