I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfria kolakakor!
Dessa enkla, snabba och goda glutenfria kolakakor är rika i smaken och får en perfekt seg och saftig konsistens.
Det är en rykande åtgång på dessa glutenfria kolakakor. De smakar alltid gott och är riktigt goda till fikat, där de går hem hos verkligen alla.
Det bästa med glutenfria kolakakor är förmodligen att de kan njutas av människor som inte kan eller väljer att inte äta gluten. Eftersom gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn kan det vara svårt för många människor att äta dessa produkter, så glutenfria kolakakor ger dem möjlighet att njuta av en kaka utan att få magbesvär eller annat obehag.
Detta är verkligen en klassisk småkaka som jag förvarar i en lufttät burk när de väl har provsmakats och sen svalnat.
För att förvara kakorna på bästa sätt, förvara dem i en burk i kylen så håller de sig goda i upp till en vecka. Du bör först säkerställa att kakorna är helt svala innan du lägger dem i burken för bästa hållbarhet.
Kort sagt älskar jag dessa kakor och tycker de är riktigt värda att göra. Snabba och goda. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria kolakakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa rumstempererat smör och strösocker, helst med elvisp. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och vispa på nytt. Se till att degen går ihop genom att till sist röra om med slev eller med händerna.
- Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut så de blir lika långa som en bakplåt. Klä en plåt med bakplåtspapper. Grädda i i mitten av ugnen på 200°C i 10 min.
- Ta ut ur ugnen och skär kakorna diagonalt medan det fortfarande är varmt.
- Njut av dina glutenfria kolakakor!
De smulade sönder sig när jag skulle rulla smeten. Jag la till ett ägg och 1 dl mjölmix. Av smeten blev det 4 längder för mig och de blev väldigt goda! 😋
Svårt att baka ut. Degen ramlade sönder. Jag fick lägga till ett ägg och lite mera mjöl. Goda blev de.