I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria havreflarn!
Dessa glutenfria havreflarn är otroligt goda och härligt sega. Krispiga runt kanterna, och mjuka och sega i mitten. Jag skulle säga att de är ljuvliga!
Är du orolig för att dina havregryn inte är glutenfria? Havre är i grunden inte ett spannmål som innehåller gluten. Det innehåller dock ofta gluten, men det är på grund av hur det vanligtvis odlas och lagras. Håll därför utkik efter glutenfria havregryn, genom att läsa på produktförpackningen!
Det är helt klart värt att skaffa glutenfria havregryn bara för att kunna göra detta recept på tjocka och sega glutenfria havrekakor.
Ingrediensbalansen i detta recept är perfekt för att göra glutenfria havreflarn som har den där härliga konsistensen i mitten.
Perfekt till fikat eller som efterrätt, och går bra att förvara i en lufttät behållare! Älskas av alla!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria havreflarn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g smör eller margarin
- 6 dl glutenfria havregryn (ren havre)
- 3 dl strösocker
- 2 msk maizena
- 2 tsk bakpulver
- 2 st ägg
Instruktioner
- Klä två plåtar med bakplåtspapper och lägg dem åt sidan.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret i kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta av värmen och flytta över till en stor skål. Rör ned havregrynen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
- Klicka ut flarnen på de två plåtarna, med mellanrum mellan varje havreflarn (vi behöver grädda i 2 st omgångar).
- Grädda i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 6 minuter. Ta sedan ut och sätt in den andra bakplåten. Låt flarnen svalna på bakplåten.
- Färdigt! Njut av dina glutenfria havreflarn!
Enkla och riktigt goda. Blev precis som utlovat, sega i mitten och frasiga kanter.
Enkelt och gott
Blev perfekta till både form och konsistens !