Glutenfria hallongrottor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria hallongrottor.

Finns det något godare än nybakade hallongrottor? Jag tror inte det. De smakar dessutom ljuvligt som glutenfria, vilket detta goda recept är ett bra bevis på!

Hallongrottor är både gott och enkelt att göra, och denna glutenfria variant är absolut inget undantag! Hallonsylt förenat med den saftiga kakdegen är en svårslagen klassiker.

Hallongrottor är verkligen en riktig klassiker bland svenska småkakor, som man av olika anledningar kan vilja göra glutenfria. Då är detta glutenfria recept på denna vackra och goda kaka perfekt för att få en lika god (eller godare som jag tycker!) smak på hallongrottorna!

Du kan anpassa storleken på dina glutenfria hallongrottor lite utefter hur du vill ha dem!
Du kan anpassa storleken på dina glutenfria hallongrottor lite utefter hur du vill ha dem!

Vill du göra detta glutenfria receptet med en twist? Då går det jättebra att byta ut hallonsylten mot exempelvis jordgubbssylt eller blåbärssylt!

Går jättebra att frysa in i valfri behållare/fryspåse. Jättehändigt om man alltid vill ha lite småkakor till fikat redo för tinande.

Ingredienser (cirka 25 hallongrottor)

  • 225 g rumstempererat smör, osaltat
  • 1 dl strösocker
  • 400 g mjölmix, Finax mjölmix (röd)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk honung
  • hallonsylt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
  2. I en skål, tillsätt smör, mjölmix, strösocker och honung.
  3. Knåda ihop till en deg och forma bollar som är cirka 4 centimeter på tvären (eller mindre om du föredrar mindre hallongrottor). På ett bakplåtspapper på en plåt (eller formar på en plåt), tryck bollarna lite lätt och gör en fördjupning i mitten.
  4. Tillsätt hallonsylt i varje fördjupning (grotta).
  5. Grädda mitt i ugnen i 10 min.
  6. Njut! Går jättebra att frysa in på valfritt vis.
Glutenfria hallongrottor

Glutenfria hallongrottor

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria hallongrottor. Finns det något godare än nybakade hallongrottor? Jag tror inte det. De smakar dessutom ljuvligt som glutenfria, vilket detta goda recept är ett bra bevis på!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 25 kakor

Ingredienser
  

  • 225 g rumstempererat smör, osaltat
  • 1 dl strösocker
  • 400 g mjölmix, Finax mjölmix (röd)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk honung
  • hallonsylt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
  • I en skål, tillsätt smör, mjölmix, strösocker och honung.
  • Knåda ihop till en deg och forma bollar som är cirka 4 centimeter på tvären (eller mindre om du föredrar mindre hallongrottor). På ett bakplåtspapper på en plåt (eller formar på en plåt), tryck bollarna lite lätt och gör en fördjupning i mitten.
  • Tillsätt hallonsylt i varje fördjupning (grotta).
  • Grädda mitt i ugnen i 10 min.
  • Njut! Går jättebra att frysa in på valfritt vis.
Keyword Glutenfria hallongrottor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning