Glutenfria hallongrottor – Recept

4.8/5 baserat på 17 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria hallongrottor.

Finns det något godare än nybakade hallongrottor? Jag tror inte det. De smakar dessutom ljuvligt som glutenfria, vilket detta goda recept är ett bra bevis på!

Hallongrottor är både gott och enkelt att göra, och denna glutenfria variant är absolut inget undantag! Hallonsylt förenat med den saftiga kakdegen är en svårslagen klassiker.

Hallongrottor är verkligen en riktig klassiker bland svenska småkakor, som man av olika anledningar kan vilja göra glutenfria. Då är detta glutenfria recept på denna vackra och goda kaka perfekt för att få en lika god (eller godare som jag tycker!) smak på hallongrottorna!

Du kan anpassa storleken på dina glutenfria hallongrottor lite utefter hur du vill ha dem!
Du kan anpassa storleken på dina glutenfria hallongrottor lite utefter hur du vill ha dem!

Vill du göra detta glutenfria receptet med en twist? Då går det jättebra att byta ut hallonsylten mot exempelvis jordgubbssylt eller blåbärssylt!

Går jättebra att frysa in i valfri behållare/fryspåse. Jättehändigt om man alltid vill ha lite småkakor till fikat redo för tinande.

Glutenfria hallongrottor

Receptet - Så gör du:

Glutenfria hallongrottor

4.8/5 baserat på 17 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Finns det något godare än nybakade hallongrottor? Jag tror inte det. De smakar dessutom ljuvligt som glutenfria, vilket detta goda recept är ett bra bevis på!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 25 kakor

Ingredienser
 

  • 225 g rumstempererat smör, osaltat
  • 1 dl strösocker
  • 400 g mjölmix, Finax mjölmix (röd)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk honung
  • hallonsylt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • I en skål, tillsätt smör, mjölmix, strösocker, vaniljsocker och honung.
  • Knåda ihop till en deg och forma bollar som är cirka 4 centimeter på tvären (eller mindre om du föredrar mindre hallongrottor). På ett bakplåtspapper på en plåt (eller formar på en plåt), tryck bollarna lite lätt och gör en fördjupning i mitten.
  • Tillsätt hallonsylt i varje fördjupning (grotta).
  • Grädda mitt i ugnen i 10 min.
  • Njut! Går jättebra att frysa in på valfritt vis.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria hallongrottor

6 Kommentarer

  1. 5 stars
    En arbetskompis bjöd på dessa. Men hon hade i ingefära i kakdegen och lemoncurd istället för sylt.
    Alltså det var nog det godaste jag ätit på länge.😋

  2. 5 stars
    Enkla o baka, samt väldigt goda!! Men märkte att det inte står någonstans i receptet där vaniljsockret ska tillsättas (la i det där alla andra ingredienser skulle i).

    • Hej Matilda, tack för din kommentar! Jag har fixat så att det nu står i receptet när vaniljsockret ska tillsättas! Roligt att läsa att receptet blev bra! 🙂

  3. 5 stars
    Supergoda, använd de där konstiga marmeladerna du köpt på gårdsbutiker eller fått i presentkorgar!

    Jag gjorde med lakritsmarmelad och tomat+gin-marmelad, funkade finfint!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar