Glutenfri silviakaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri silviakaka!

En ljuvligt god glutenfri silviakaka som är enkel och snabb att baka.

Om man är på jakt efter en riktigt god glutenfri kaka så kan jag varmt rekommendera denna glutenfria silviakaka, med härlig glasyr och topping av kokos.

Denna glutenfria silviakaka har snabbt blivit en favorit hos de som fått smaka den. Riktigt gott att ta sig en bit till fikat.

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri silviakaka och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (10 bitar glutenfri silviakaka)

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, ex. Finax röda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • smör och kokos till att smörja formen

Glasyr

  • 80 g smör
  • 1 äggula
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt i en skål eller bunke, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt glutenfri mix, vatten och bakpulver. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med smör.
  4. Grädda kakan i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 25-30 minuter. Under tiden, fortsätt med nästa steg av receptet.
  5. Rör ihop glasyrens ingredienser i en kastrull på svag värme. Rör om tills att sockret har löst upp sig och ta av värmen.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.
  7. Bred ut glasyren kakan när den är kall. Toppa med kokos.
  8. Njut av din glutenfria silviakaka!
Glutenfri silviakaka

Glutenfri silviakaka

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri silviakaka! En ljuvligt god glutenfri silviakaka som är enkel och snabb att baka.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Kakan

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, ex. Finax röda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • smör och kokos till att smörja formen

Glasyr

  • 80 g smör
  • 1 st äggula
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt i en skål eller bunke, gärna med elvisp.
  • Tillsätt glutenfri mix, vatten och bakpulver. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med smör.
  • Grädda kakan i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 25-30 minuter. Under tiden, fortsätt med nästa steg av receptet.
  • Rör ihop glasyrens ingredienser i en kastrull på svag värme. Rör om tills att sockret har löst upp sig och ta av värmen.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.
  • Bred ut glasyren kakan när den är kall. Toppa med kokos.
  • Njut av din glutenfria silviakaka!
Keyword Glutenfri silviakaka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning