Glutenfri silviakaka – Recept

4.8/5 baserat på 21 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri silviakaka!

En ljuvligt god glutenfri silviakaka som är enkel och snabb att baka.

Om man är på jakt efter en riktigt god glutenfri kaka så kan jag varmt rekommendera denna glutenfria silviakaka, med härlig glasyr och topping av kokos.

Denna glutenfria silviakaka har snabbt blivit en favorit hos de som fått smaka den. Riktigt gott att ta sig en bit till fikat.

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri silviakaka och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Glutenfri silviakaka

Receptet – Så gör du:

Glutenfri silviakaka

4.8/5 baserat på 21 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En ljuvligt god glutenfri silviakaka som är enkel och snabb att baka.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Kakan

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, ex. Finax röda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • smör och kokos till att smörja formen

Glasyr

  • 80 g smör
  • 1 st äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt i en skål eller bunke, gärna med elvisp.
  • Tillsätt glutenfri mix, vatten och bakpulver. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med smör.
  • Grädda kakan i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 25-30 minuter. Under tiden, fortsätt med nästa steg av receptet.
  • Rör ihop glasyrens ingredienser i en kastrull på svag värme. Rör om tills att sockret har löst upp sig och ta av värmen.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.
  • Bred ut glasyren kakan när den är kall. Toppa med kokos.
  • Njut av din glutenfria silviakaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri silviakaka

2 Kommentarer

  1. Det måste vara för mycket socker i receptet på glasyren.
    Mitt glutenrecept har 2 dl socker på 250g smör 1 msk vanilj och 3 ägg-gulor. Koka smör o socker under omrörning 1 minut – ta av kastrullen å tillsätt ägg-gulor o vaniljsocker.
    Sjud tills den tjocknar under omrörning men koka inte.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar