Glutenfri rabarberkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri rabarberkaka!

Detta recept på glutenfri rabarberkaka är en enkel efterrätt och ett perfekt sätt att utnyttja rabarbersäsongen. Rabarbern är syrligt söt och mjuk, och kakan är snabbt, enkel och riktigt god.

Denna glutenfria rabarberkaka är en mjuk, saftig och smakrik kaka toppad med bitar av rabarber blandade med strösocker. Kakan är enkel att göra och en efterrätt som alla kommer att älska!

Om du älskar att baka med rabarber, då kan denna glutenfria rabarberkaka något för dig! Söt, saftig, enkel och god!

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri rabarberkaka och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 st glutenfri rabarberkaka)

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2,25 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 175 g rabarber + 0,5 dl strösocker
  • smör och riven kokos till formen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en glasskål i mikrovågsugn.
  3. I en stor skål, blanda smält smör med strösocker, potatismjöl, vaniljsocker, ägg, och bakpulver. Blanda till en jämn smet genom att röra om.
  4. Fäst bakplåtspapper i en rund spingforms botten. Springformen ska vara cirka 22-24 cm i diameter. Smörj springformens kanter med smör och bröa med riven kokos.
  5. Skala rabarbern och skär i hälften på längden. Skär i små, tunna bitar och blanda med strösocker.
  6. Häll ut smeten i formen och toppa med rabarberbitarna.
  7. Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 23-25 minuter.
Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri rabarberkaka! Detta recept på glutenfri rabarberkaka är en enkel efterrätt och ett perfekt sätt att utnyttja rabarbersäsongen. Rabarbern är syrligt söt och mjuk, och kakan är snabbt, enkel och riktigt god.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2,25 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 175 g rabarber + 0,5 dl strösocker
  • smör och riven kokos till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en glasskål i mikrovågsugn.
  • I en stor skål, blanda smält smör med strösocker, potatismjöl, vaniljsocker, ägg, och bakpulver. Blanda till en jämn smet genom att röra om.
  • Fäst bakplåtspapper i en rund spingforms botten. Springformen ska vara cirka 22-24 cm i diameter. Smörj springformens kanter med smör och bröa med riven kokos.
  • Skala rabarbern och skär i hälften på längden. Skär i små, tunna bitar och blanda med strösocker.
  • Häll ut smeten i formen och toppa med rabarberbitarna.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 23-25 minuter.
Keyword Glutenfri rabarberkaka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning