Glutenfri rabarberkaka – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri rabarberkaka!

Detta recept på glutenfri rabarberkaka är en enkel efterrätt och ett perfekt sätt att utnyttja rabarbersäsongen. Rabarbern är syrligt söt och mjuk, och kakan är snabbt, enkel och riktigt god.

Denna rabarberkaka är en mjuk, saftig och smakrik kaka toppad med bitar av rabarber blandade med strösocker. Kakan är enkel att göra och en efterrätt som alla kommer att älska!

Om du älskar att baka med rabarber, då kan denna glutenfria rabarberkaka något för dig! Söt, saftig, enkel och god!

Kort sagt så älskar jag denna glutenfria rabarberkaka och tycker den är alltid är värd att göra. Testa gärna receptet nedan! Jag hoppas att ni gillar det!

Glutenfri rabarberkaka

Receptet – Så gör du:

Glutenfri rabarberkaka

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på glutenfri rabarberkaka är en enkel efterrätt och ett perfekt sätt att utnyttja rabarbersäsongen. Rabarbern är syrligt söt och mjuk, och kakan är snabbt, enkel och riktigt god.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 kaka

Ingredienser
 

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2,25 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 175 g rabarber + 0,5 dl strösocker
  • smör och riven kokos till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en glasskål i mikrovågsugn.
  • I en stor skål, blanda smält smör med strösocker, potatismjöl, vaniljsocker, ägg, och bakpulver. Blanda till en jämn smet genom att röra om.
  • Fäst bakplåtspapper i en rund spingforms botten. Springformen ska vara cirka 22-24 cm i diameter. Smörj springformens kanter med smör och bröa med riven kokos.
  • Skala rabarbern och skär i hälften på längden. Skär i små, tunna bitar och blanda med strösocker.
  • Häll ut smeten i formen och toppa med rabarberbitarna.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 23-25 minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri rabarberkaka

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar