I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri rabarberkaka!
Detta recept på glutenfri rabarberkaka är en enkel efterrätt och ett perfekt sätt att utnyttja rabarbersäsongen. Rabarbern är syrligt söt och mjuk, och kakan är snabbt, enkel och riktigt god.
Denna rabarberkaka är en mjuk, saftig och smakrik kaka toppad med bitar av rabarber blandade med strösocker. Kakan är enkel att göra och en efterrätt som alla kommer att älska!
Om du älskar att baka med rabarber, då kan denna glutenfria rabarberkaka något för dig! Söt, saftig, enkel och god!
Kort sagt så älskar jag denna glutenfria rabarberkaka och tycker den är alltid är värd att göra. Testa gärna receptet nedan! Jag hoppas att ni gillar det!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri rabarberkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 2,25 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 175 g rabarber + 0,5 dl strösocker
- smör och riven kokos till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en glasskål i mikrovågsugn.
- I en stor skål, blanda smält smör med strösocker, potatismjöl, vaniljsocker, ägg, och bakpulver. Blanda till en jämn smet genom att röra om.
- Fäst bakplåtspapper i en rund spingforms botten. Springformen ska vara cirka 22-24 cm i diameter. Smörj springformens kanter med smör och bröa med riven kokos.
- Skala rabarbern och skär i hälften på längden. Skär i små, tunna bitar och blanda med strösocker.
- Häll ut smeten i formen och toppa med rabarberbitarna.
- Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 23-25 minuter.
Jättegod! Lätt att göra! Fick lägga till 10 minuter i vår ugn. Blir fler ggr!
Supergod glutenfri rabarber kaka👍👍❤️❤️