Glutenfri ostkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfri ostkaka!

Detta är en glutenfri ostkaka med keso som är riktigt, riktigt god! Enkel att göra och med en handfull enkla ingredienser.

Jag älskar denna glutenfria ostkaka baserad på keso (cottage cheese), tillsammans med sylt och vispgrädde. Den går faktiskt rätt snabbt att göra och jag föredrar att servera den lätt värmd.

Kort sagt rekommenderar jag starkt denna glutenfria ostkaka och tycker den är riktigt härlig!

Ingredienser (glutenfri ostkaka till 6 personer)

  • 4 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk glutenfri mjölmix (ex. Finax röda)
  • 2,75 dl vispgrädde
  • 1,25 dl skållad sötmandel (utan skalet)
  • 330 g naturell keso
  • smör till formen

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
  2. I en bunke, vispa ägg, glutenfri mjölmix, vispgrädde och strösocker.
  3. Finhacka mandel, antingen med kniv eller i en mixer.
  4. Tillsätt mandeln och keson till bunken och rör om så det blandas.
  5. Plocka fram en ugnsform med upphöjda kanter och smöra den, tillsätt sedan innehållet i bunken.
  6. Grädda den glutenfria ostkakan mitt i ugnen i ungefär 40 minuter på 175 grader Celsius. Titta till ostkakan med jämna mellanrum och var redo att klä över den med ugnsfolie om den får alldeles för mycket färg.
  7. Ta ut ur ugnen. Njut av din glutenfria ostkaka!
Glutenfri ostkaka

Glutenfri ostkaka

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfri ostkaka! Detta är en glutenfri ostkaka med keso som är riktigt, riktigt god! Enkel att göra och med en handfull enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk glutenfri mjölmix (ex. Finax röda)
  • 2,75 dl vispgrädde
  • 1,25 dl skållad sötmandel (utan skalet)
  • 330 g naturell keso
  • smör till formen

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
  • I en bunke, vispa ägg, glutenfri mjölmix, vispgrädde och strösocker.
  • Finhacka mandel, antingen med kniv eller i en mixer.
  • Tillsätt mandeln och keson till bunken och rör om så det blandas.
  • Plocka fram en ugnsform med upphöjda kanter och smöra den, tillsätt sedan innehållet i bunken.
  • Grädda den glutenfria ostkakan mitt i ugnen i ungefär 40 minuter på 175 grader Celsius. Titta till ostkakan med jämna mellanrum och var redo att klä över den med ugnsfolie om den får alldeles för mycket färg.
  • Ta ut ur ugnen. Njut av din glutenfria ostkaka!
Keyword Glutenfri ostkaka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning