I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfri ostkaka!
Detta är en glutenfri ostkaka med keso som är riktigt, riktigt god! Enkel att göra och med en handfull enkla ingredienser.
Det bästa med en glutenfri ostkaka är förmodligen att den kan njutas av människor som inte kan eller väljer att inte äta gluten. Eftersom gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn kan det vara svårt för många människor att äta dessa produkter, så en glutenfri ostkaka ger dem möjlighet att njuta av en smarrig dessert utan att få magbesvär eller annat obehag.
En glutenfri ostkaka kan också vara ett bra alternativ för personer med celiaki, en autoimmun sjukdom som orsakas av en överkänslighet mot gluten. Om du vill undvika gluten av hälsoskäl kan en glutenfri ostkaka vara ett bra val.
Jag älskar denna glutenfria ostkaka baserad på keso (cottage cheese), tillsammans med sylt och vispgrädde. Den går faktiskt rätt snabbt att göra och jag föredrar att servera den lätt värmd.
Kort sagt rekommenderar jag starkt denna glutenfria ostkaka och tycker den är riktigt härlig!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri ostkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st ägg
- 0,5 dl strösocker
- 4 msk glutenfri mjölmix (ex. Finax röda)
- 2,75 dl vispgrädde
- 1,25 dl skållad sötmandel (utan skalet)
- 330 g naturell keso
- smör till formen
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
- I en bunke, vispa ägg, glutenfri mjölmix, vispgrädde och strösocker.
- Finhacka mandel, antingen med kniv eller i en mixer.
- Tillsätt mandeln och keson till bunken och rör om så det blandas.
- Plocka fram en ugnsform med upphöjda kanter och smöra den, tillsätt sedan innehållet i bunken.
- Grädda den glutenfria ostkakan mitt i ugnen i ungefär 40 minuter på 175 grader Celsius. Titta till ostkakan med jämna mellanrum och var redo att klä över den med ugnsfolie om den får alldeles för mycket färg.
- Ta ut ur ugnen. Njut av din glutenfria ostkaka!