Glutenfri mjuk pepparkaka – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfri mjuk pepparkaka!

Saftig och mjuk glutenfri pepparkaka, perfekt kryddad och redo för fikat eller till vilket tillfälle som helst egentligen. Görs i en enda skål, vilket innebär att den medför minimalt med disk!

Om du tittar på ingredienslistan kan den vid första anblicken verka lite lång. Men det här är ett av de där recepten där smeten enkelt görs i en enda stor skål, vilket inte gör det så komplicerat som man först tror.

Glutenfri mjuk pepparkaka

Jag älskar den verkligen för sin enkelhet och goda smak. Perfekt till fikat eller kaffet helt enkelt. Testa gärna enligt receptet här nedanför!

Glutenfri mjuk pepparkaka

Receptet – Så gör du:

Glutenfri mjuk pepparkaka

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Saftig och mjuk glutenfri pepparkaka, perfekt kryddad och redo för fikat eller till vilket tillfälle som helst egentligen. Görs i en enda skål, vilket innebär att den medför minimalt med disk!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 16 skivor

Ingredienser
 

  • 6 dl glutenfri mjölmix (exempelvis Finax röda)
  • 2,5 tsk glutenfritt bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl farinsocker, packat
  • 4 st ägg, rumstempererade
  • 2,5 dl honung
  • 1 ½ tsk glutenfritt vaniljextrakt
  • 1,25 dl mjölk

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C och smörj en 22×30 centimeters form (ungefärlig storlek), alternativt klä med bakplåtspapper; sätt åt sidan.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till en stor blandningsskål. Vispa tills det blandas.
  • Tillsätt de återstående ingredienserna till de torra ingredienserna.
  • Vispa tills allt har blandats jämnt.
  • Häll kaksmeten i din förberedda form.
  • Grädda i 30-32 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
  • När kakan svalnat, skiva upp och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri mjuk pepparkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar