I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfri mjuk pepparkaka!
Saftig och mjuk glutenfri pepparkaka, perfekt kryddad och redo för fikat eller till vilket tillfälle som helst egentligen. Görs i en enda skål, vilket innebär att den medför minimalt med disk!
Om du tittar på ingredienslistan kan den vid första anblicken verka lite lång. Men det här är ett av de där recepten där smeten enkelt görs i en enda stor skål, vilket inte gör det så komplicerat som man först tror.
Jag älskar den verkligen för sin enkelhet och goda smak. Perfekt till fikat eller kaffet helt enkelt. Testa gärna enligt receptet här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri mjuk pepparkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 dl glutenfri mjölmix (exempelvis Finax röda)
- 2,5 tsk glutenfritt bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk mald kanel
- ½ tsk mald kryddnejlika
- 2,5 dl rapsolja
- 1,25 dl strösocker
- 1,25 dl farinsocker, packat
- 4 st ägg, rumstempererade
- 2,5 dl honung
- 1 ½ tsk glutenfritt vaniljextrakt
- 1,25 dl mjölk
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180°C och smörj en 22×30 centimeters form (ungefärlig storlek), alternativt klä med bakplåtspapper; sätt åt sidan.
- Tillsätt de torra ingredienserna till en stor blandningsskål. Vispa tills det blandas.
- Tillsätt de återstående ingredienserna till de torra ingredienserna.
- Vispa tills allt har blandats jämnt.
- Häll kaksmeten i din förberedda form.
- Grädda i 30-32 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
- När kakan svalnat, skiva upp och njut!