Glutenfri matpaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri matpaj!

Gör en riktigt härlig glutenfri matpaj med detta goda recept. Smakar ljuvligt gott och serveras gärna med en trevlig grönsallad!

Denna glutenfria matpaj är riktigt trevlig att bjuda på och blir även väldigt vacker enligt mig. Mättande och tröstande, med härlig broccoli- och tomatfyllning. Tillsätt gärna lite skinka om så önskas.

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri matpaj och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på glutenfri matpaj enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser

Glutenfri matpajsfyllning

  • 1 dl riven ost till topping
  • valfritt: 150 g rökt skinka
  • 250 g broccolibuketter
  • 250 g körsbärstomater

Glutenfri pajdeg

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 3 dl glutenfri mjölmix (exempel: Finax röda glutenfria mjölmix)
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kallt vatten

Glutenfri äggstanning

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • valfritt: torkad oregano efter smak

Instruktioner

  1. Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  2. Pajskalet: mixa mjölmix, salt och rumstempererat, tärnat smör till en grynig massa med hjälp av händerna. Tillsätt det kalla vattnet och saltet och blanda till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet vid 200°C i 10 minuter.
  4. Riv osten och hacka broccolin och körsbärstomaterna.
  5. Placera ut fyllningen i pajskalet och toppa med osten.
  6. Äggstanningen: Vispa till äggstanningens ingredienser i en skål och häll över fyllningen.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
  8. Ta ut ur ugnen och servera gärna med en härlig grönsallad!
Glutenfri matpaj

Glutenfri matpaj

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri matpaj! Gör en riktigt härlig glutenfri matpaj med detta goda recept. Smakar ljuvligt gott och serveras gärna med en trevlig grönsallad!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Glutenfri matpajsfyllning

  • 1 dl riven ost
  • valfritt: 150 g rökt skinka
  • 250 g broccolibuketter
  • 250 g körsbärstomater

Glutenfri pajdeg

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 3 dl glutenfri mjölmix (exempel: Finax röda glutenfria mjölmix)
  • 1 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kallt vatten

Glutenfri äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • valfritt: torkad oregano efter smak

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Pajskalet: mixa mjölmix, salt och rumstempererat, tärnat smör till en grynig massa med hjälp av händerna. Tillsätt det kalla vattnet och saltet och blanda till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
  • Förgrädda pajskalet vid 200°C i 10 minuter.
  • Riv osten och hacka broccolin och körsbärstomaterna.
  • Placera ut fyllningen i pajskalet och toppa med osten.
  • Äggstanningen: Vispa till äggstanningens ingredienser i en skål och häll över fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och servera gärna med en härlig grönsallad!
Keyword Glutenfri matpaj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning