I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri matpaj!
Gör en riktigt härlig glutenfri matpaj med detta goda recept. Smakar ljuvligt gott och serveras gärna med en trevlig grönsallad!
Denna glutenfria matpaj är riktigt trevlig att bjuda på och blir även väldigt vacker enligt mig. Mättande och tröstande, med härlig broccoli- och tomatfyllning. Tillsätt gärna lite skinka om så önskas.
Testa gärna denna glutenfria matpaj som enkelt görs med detta recept som är uppdelat i tre överskådliga steg. Jag tycker alltid den blir riktigt trevlig, och att den görs med enkla basingredienser som snabbt och enkelt lagas ihop är självklart ett plus! Här nedanför kommer anvisningarna! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri matpaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Glutenfri matpajsfyllning
- 1 dl riven ost
- valfritt: 150 g rökt skinka
- 250 g broccolibuketter
- 250 g körsbärstomater
Glutenfri pajdeg
- 125 g smör, rumstempererat
- 3 dl glutenfri mjölmix (exempel: Finax röda glutenfria mjölmix)
- 1 st ägg
- ½ tsk salt
- 1 msk kallt vatten
Glutenfri äggstanning
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- 1 dl grädde
- salt efter smak
- peppar efter smak
- valfritt: torkad oregano efter smak
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
- Pajskalet: mixa mjölmix, salt och rumstempererat, tärnat smör till en grynig massa med hjälp av händerna. Tillsätt det kalla vattnet och saltet och blanda till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet vid 200°C i 10 minuter.
- Riv osten och hacka broccolin och körsbärstomaterna.
- Placera ut fyllningen i pajskalet och toppa med osten.
- Äggstanningen: Vispa till äggstanningens ingredienser i en skål och häll över fyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och servera gärna med en härlig grönsallad!