Glutenfri bechamelsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri bechamelsås!

Detta glutenfria recept på bechamelsås kan göras med eller utan mejeriprodukter, och resultatet blir alltid riktigt vackert.

I detta recept använder jag en glutenfri mjölmix för att göra en riktigt god bechamelsås. Det blir ett härligt tillskott till exempelvis en god lasagne.

Jag gillar verkligen detta recept som kan göras med antingen smör eller olja, och rekommenderar starkt denna glutenfria bechamelsås starkt!

Behöver du mindre eller mer bechamelsås, halvera eller dubbla receptet nedan som räcker till en rejäl lasagne exempelvis!

Ingredienser

  • 5 msk smör eller 4,5 msk olivolja
  • 4 msk glutenfri mjölmix
  • 9,5 dl mjölk (komjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk)
  • 1 tsk salt
  • frivilligt: 1/2 tsk nyriven muskotnöt

Instruktioner

  1. I en medelstor kastrull, värm smöret på medelhög värme tills det smält (eller värm olja). Tillsätt det glutenfria mjölet och vispa tills det är slätt. Koka på medelvärme tills blandningen får en ljus, gyllene sandig färg, cirka 6 till 7 minuter.
  2. Värm under tiden mjölken i en separat kastrull tills den precis kokar upp. Tillsätt den varma mjölken till mjölblandningen 2,5 dl i taget, vispa hela tiden tills den är väldigt slät. Koka upp. Låt bubbla i 10 minuter, rör hela tiden och ta sedan bort från värmen. Krydda med salt och eventuellt muskotnöt och ställ åt sidan tills bechamelsåsen ska användas.
  3. Njut av din glutenfria bechamelsås!
Glutenfri bechamelsås

Glutenfri bechamelsås

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri bechamelsås! Detta glutenfria recept på bechamelsås kan göras med eller utan mejeriprodukter, och resultatet blir alltid riktigt vackert.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 5 msk smör eller 4,5 msk olivolja
  • 4 msk glutenfri mjölmix
  • 9,5 dl mjölk (komjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk)
  • 1 tsk salt
  • frivilligt: 1/2 tsk nyriven muskotnöt

Instruktioner

  • I en medelstor kastrull, värm smöret på medelhög värme tills det smält (eller värm olja). Tillsätt det glutenfria mjölet och vispa tills det är slätt. Koka på medelvärme tills blandningen får en ljus, gyllene sandig färg, cirka 6 till 7 minuter.
  • Värm under tiden mjölken i en separat kastrull tills den precis kokar upp. Tillsätt den varma mjölken till mjölblandningen 2,5 dl i taget, vispa hela tiden tills den är väldigt slät. Koka upp. Låt bubbla i 10 minuter, rör hela tiden och ta sedan bort från värmen. Krydda med salt och eventuellt muskotnöt och ställ åt sidan tills bechamelsåsen ska användas.
  • Njut av din glutenfria bechamelsås!
Keyword Glutenfri bechamelsås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning