Glaserade morötter – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glaserade morötter!

Detta är de bästa glaserade morötterna jag någonsin ätit, med härlig honungslasyr. Ett väldigt gott, enkelt och vackert sätt att servera morötter på!

Gör morötter till det godaste mångsidiga tillbehöret till massvis av rätter med dessa glaserade morötter med en utsökt honungslasyr.

Det är ett riktigt enkelt recept som är riktigt gott och snabbt. Perfekt när man vill servera morötter på ett himmelskt sätt.

Kort sagt så älskar jag detta recept på glaserade morötter och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på glaserade morötter enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 portioner glaserade morötter)

  • 15 morötter, skalade och halverade på längden
  • 60 g smör
  • 2 msk honung
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan för garnering (valfritt)

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200ºC. Smält smör i en kastrull på låg värme. Rör ner honung, rosmarin och vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg morötter på en stor bakplåt. Häll över glasyren och rör tills den är täckt.
  3. Rosta tills den är karamelliserad och glaserad, 35 till 40 minuter.
  4. Garnera med timjan (eller oregano), om så önskas, innan servering.
  5. Färdigt! Njut av dina glaserade morötter!
Glaserade morötter

Glaserade morötter

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glaserade morötter! Detta är de bästa glaserade morötterna jag någonsin ätit, med härlig honungslasyr. Ett väldigt gott, enkelt och vackert sätt att servera morötter på!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 15 st morötter, skalade och halverade på längden
  • 60 g smör
  • 2 msk honung
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk vitlökspulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan för garnering (valfritt)

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200ºC. Smält smör i en kastrull på låg värme. Rör ner honung, rosmarin och vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg morötter på en stor bakplåt. Häll över glasyren och rör tills den är täckt.
  • Rosta tills den är karamelliserad och glaserad, 35 till 40 minuter.
  • Garnera med timjan (eller oregano), om så önskas, innan servering.
  • Färdigt! Njut av dina glaserade morötter!
Keyword Glaserade morötter

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning