Glaserade morötter – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glaserade morötter!

Detta är de bästa glaserade morötterna jag någonsin ätit, med härlig honungslasyr. Ett väldigt gott, enkelt och vackert sätt att servera morötter på!

Glaserade morötter är en maträtt som görs av morötter, honung/sirap, smör och kryddor. Morötterna glaseras genom att man kokar upp en söt glasyr av bland annat smör, honung/sirap, som morötterna sedan toppas med och tillagas med i ugnen.

Glaserade morötter är en härligt söt och krämig maträtt som passar bra som en del av en middagsrätt eller som ett sidotillbehör till kött eller fisk. Dessutom är glaserade morötter en bra källa till vitaminer och mineraler, såsom A- och C-vitamin.

Gör morötter till det godaste mångsidiga tillbehöret till massvis av rätter med dessa glaserade morötter med en utsökt honungslasyr. Också jättegott tillsammans med exempelvis en yoghurtsås vid sidan av!

Det är ett riktigt enkelt recept som är riktigt gott och snabbt. Perfekt när man vill servera morötter på ett himmelskt sätt!

Glaserade morötter

Receptet – Så gör du:

Glaserade morötter

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är de bästa glaserade morötterna jag någonsin ätit, med härlig honungslasyr. Ett väldigt gott, enkelt och vackert sätt att servera morötter på!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 15 st morötter, skalade och halverade på längden
  • 60 g smör
  • 2 msk honung
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk vitlökspulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan för garnering (valfritt)

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200ºC. Smält smör i en kastrull på låg värme. Rör ner honung, rosmarin och vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg morötter på en stor bakplåt. Häll över glasyren och rör tills den är täckt.
  • Rosta tills den är karamelliserad och glaserad, 35 till 40 minuter.
  • Garnera med timjan (eller oregano), om så önskas, innan servering.
  • Färdigt! Njut av dina glaserade morötter!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Glaserade morötter

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar