I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glaserade morötter!
Detta är de bästa glaserade morötterna jag någonsin ätit, med härlig honungslasyr. Ett väldigt gott, enkelt och vackert sätt att servera morötter på!
Glaserade morötter är en maträtt som görs av morötter, honung/sirap, smör och kryddor. Morötterna glaseras genom att man kokar upp en söt glasyr av bland annat smör, honung/sirap, som morötterna sedan toppas med och tillagas med i ugnen.
Glaserade morötter är en härligt söt och krämig maträtt som passar bra som en del av en middagsrätt eller som ett sidotillbehör till kött eller fisk. Dessutom är glaserade morötter en bra källa till vitaminer och mineraler, såsom A- och C-vitamin.
Gör morötter till det godaste mångsidiga tillbehöret till massvis av rätter med dessa glaserade morötter med en utsökt honungslasyr. Också jättegott tillsammans med exempelvis en yoghurtsås vid sidan av!
Det är ett riktigt enkelt recept som är riktigt gott och snabbt. Perfekt när man vill servera morötter på ett himmelskt sätt!
Receptet – Så gör du:
Glaserade morötter
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 15 st morötter, skalade och halverade på längden
- 60 g smör
- 2 msk honung
- ½ tsk torkad rosmarin
- ½ tsk vitlökspulver
- salt
- nymalen svartpeppar
- färsk timjan för garnering (valfritt)
Instruktioner
- Värm ugnen till 200ºC. Smält smör i en kastrull på låg värme. Rör ner honung, rosmarin och vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.
- Lägg morötter på en stor bakplåt. Häll över glasyren och rör tills den är täckt.
- Rosta tills den är karamelliserad och glaserad, 35 till 40 minuter.
- Garnera med timjan (eller oregano), om så önskas, innan servering.
- Färdigt! Njut av dina glaserade morötter!