I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags skorpor!
Gör gammaldags skorpor enligt detta klassiska recept. Dessa skorpor görs som de gjordes förr i tiden, otroligt goda och mångsidiga, och roliga att göra!
Gammaldags skorpor är en otrolig klassiker som var och förblir en riktig favorit. Jättegott med många typer av pålägg, jag kan slå ett slag för en härlig lemon curd. Mums!
Detta är det recept mormor brukar göra. Dessa gammaldags skorpor blir en favorit hos alla och kan förvaras i en lufttät burk, så att man alltid har dem redo när man vill ha en!
Dessa gammaldags skorpor är helt klart tidlösa och går alltid hem. Därför är de så himla trevliga att göra. Ge gärna receptet nedan ett försök, så hoppas jag att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör!
Receptet - Så gör du:
Gammaldags skorpor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör, rumstempererat
- 0,5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 1 tsk till 2 tsk malen kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 4,5 dl till 5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rör ihop rumstempererat smör och socker. Rör i ägget, och sedan gradvis mjölken och grädden.
- I en separat skål, blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Tillsätt till äggblandningen.
- Arbeta till en välblandad deg som inte klibbar allt för mycket.
- På en plan arbetsyta, rulla ut degen i stänger som är ca 3 cm i diameter. Skär upp dessa stänger på längden i ca 2 cm tjocka bitar och lägg på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Du kan behöva 2 st bakplåtar, men skorporna de kan läggas relativt tätt på plåten.
- Grädda varje plåt med skorpor i mitten av ugnen på 225°C i 8 minuter, de kommer inte hinna få färg och kommer gräddas igen senare. Bryt upp gräddade skorpor med en gaffel.
- Sänk nu temperaturen till 150°C och grädda en plåt i taget i ca 5-10 minuter, så att de får lite färg och känns torra.
- Färdigt! Förvara gärna i en burk!