Gammaldags skorpor – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags skorpor!

Gör gammaldags skorpor enligt detta klassiska recept. Dessa skorpor görs som de gjordes förr i tiden, otroligt goda och mångsidiga, och roliga att göra!

Gammaldags skorpor är en otrolig klassiker som var och förblir en riktig favorit. Jättegott med många typer av pålägg, jag kan slå ett slag för en härlig lemon curd. Mums!

Detta är det recept mormor brukar göra. Dessa gammaldags skorpor blir en favorit hos alla och kan förvaras i en lufttät burk, så att man alltid har dem redo när man vill ha en!

Kort sagt så älskar jag detta recept på gammaldags skorpor och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (ca 70 st små gammaldags skorpor)

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk till 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl till 5 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Rör ihop rumstempererat smör och socker. Rör i ägget, och sedan gradvis mjölken och grädden.
  4. I en separat skål, blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Tillsätt till äggblandningen.
  5. Arbeta till en välblandad deg som inte klibbar allt för mycket.
  6. På en plan arbetsyta, rulla ut degen i stänger som är ca 3 cm i diameter. Skär upp dessa stänger på längden i ca 2 cm tjocka bitar och lägg på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Du kan behöva 2 st bakplåtar, men skorporna de kan läggas relativt tätt på plåten.
  7. Grädda varje plåt med skorpor i mitten av ugnen på 225°C i 8 minuter, de kommer inte hinna få färg och kommer gräddas igen senare. Bryt upp gräddade skorpor med en gaffel.
  8. Sänk nu temperaturen till 150°C och grädda en plåt i taget i ca 5-10 minuter, så att de får lite färg och känns torra.
  9. Färdigt! Förvara gärna i en burk!
Gammaldags skorpor

Gammaldags skorpor

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags skorpor! Gör gammaldags skorpor enligt detta klassiska recept. Dessa skorpor görs som de gjordes förr i tiden, otroligt goda och mångsidiga, och roliga att göra!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 70 skorpor

Ingredienser
  

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk till 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl till 5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rör ihop rumstempererat smör och socker. Rör i ägget, och sedan gradvis mjölken och grädden.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Tillsätt till äggblandningen.
  • Arbeta till en välblandad deg som inte klibbar allt för mycket.
  • På en plan arbetsyta, rulla ut degen i stänger som är ca 3 cm i diameter. Skär upp dessa stänger på längden i ca 2 cm tjocka bitar och lägg på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Du kan behöva 2 st bakplåtar, men skorporna de kan läggas relativt tätt på plåten.
  • Grädda varje plåt med skorpor i mitten av ugnen på 225°C i 8 minuter, de kommer inte hinna få färg och kommer gräddas igen senare. Bryt upp gräddade skorpor med en gaffel.
  • Sänk nu temperaturen till 150°C och grädda en plåt i taget i ca 5-10 minuter, så att de får lite färg och känns torra.
  • Färdigt! Förvara gärna i en burk!
Keyword Gammaldags skorpor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning