Gammaldags rabarberpaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags rabarberpaj!

Gör en god gammaldags rabarberpaj, snabbt och enkelt med detta recept. Gammaldags rabarberpaj på klassiskt vis!

Detta är en typ av gammaldags rabarberpaj som min mormor brukade laga. Den tar verkligen vara på rabarberns goda smak med en fin och god kaka.

Servera som den är vilket är jättegott, eller exempelvis med vaniljsås eller vaniljglass. Perfekt till fikat eller efterrätten.

Kort sagt så älskar jag verkligen detta recept på gammaldags rabarberpaj och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det ett det bästa receptet på gammaldags rabarberpaj enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (8 bitars gammaldags rabarberpaj)

  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liten nypa salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g mandelmassa
  • smör och ströbröd till formen

Rabarberna

  • 1 stor (ca 100 g) rabarberstjälk
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. I en skål, vispa strösocker och ägg ljust och fluffigt.
  3. Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt malen kardemumma och mjölken till det smälta smöret.
  4. Blanda smörblandningen med äggblandningen och rör försiktigt om.
  5. I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver genom att röra om. Blanda ner i smeten. Riv även mandelmassan och rör ned i smeten.
  6. Skala och skiva rabarbern i cirka 1,5 cm tjocka bitar. Stek rabarberbitarna mjuka i en stekpanna med smör, strösocker och kanel.
  7. Smörj och bröa en rund springform, ca 22-24 cm i diameter. Tryck ner de mjuka rabarberbitarna.
  8. Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen på 180°C i 20-25 minuter.
Gammaldags rabarberpaj

Gammaldags rabarberpaj

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags rabarberpaj! Gör en god gammaldags rabarberpaj, snabbt och enkelt med detta recept. Gammaldags rabarberpaj på klassiskt vis!
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g mandelmassa
  • smör och ströbröd till formen

Rabarberna

  • 1 st stor (ca 100 g) rabarberstjälk
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en skål, vispa strösocker och ägg ljust och fluffigt.
  • Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt malen kardemumma och mjölken till det smälta smöret.
  • Blanda smörblandningen med äggblandningen och rör försiktigt om.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver genom att röra om. Blanda ner i smeten. Riv även mandelmassan och rör ned i smeten.
  • Skala och skiva rabarbern i cirka 1,5 cm tjocka bitar. Stek rabarberbitarna mjuka i en stekpanna med smör, strösocker och kanel.
  • Smörj och bröa en rund springform, ca 22-24 cm i diameter. Tryck ner de mjuka rabarberbitarna.
  • Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen på 180°C i 20-25 minuter.
Keyword Gammaldags rabarberpaj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning