Gammaldags rabarberpaj – Recept

4.7/5 baserat på 13 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags rabarberpaj!

Gör en god gammaldags rabarberpaj, snabbt och enkelt med detta recept. Gammaldags rabarberpaj på klassiskt vis!

Detta är en typ av gammaldags rabarberpaj som min mormor brukade laga. Den tar verkligen vara på rabarberns goda smak med en fin och god kaka.

Servera som den är vilket är jättegott, eller exempelvis med vaniljsås eller vaniljglass. Perfekt till fikat eller efterrätten!

Gammaldags rabarberpaj

Receptet – Så gör du:

Gammaldags rabarberpaj

4.7/5 baserat på 13 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en god gammaldags rabarberpaj, snabbt och enkelt med detta recept. Gammaldags rabarberpaj på klassiskt vis!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g mandelmassa
  • smör och ströbröd till formen

Rabarberna

  • 1 st stor (ca 100 g) rabarberstjälk
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en skål, vispa strösocker och ägg ljust och fluffigt.
  • Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt malen kardemumma och mjölken till det smälta smöret.
  • Blanda smörblandningen med äggblandningen och rör försiktigt om.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver genom att röra om. Blanda ner i smeten. Riv även mandelmassan och rör ned i smeten.
  • Skala och skiva rabarbern i cirka 1,5 cm tjocka bitar. Stek rabarberbitarna mjuka i en stekpanna med smör, strösocker och kanel.
  • Smörj och bröa en rund springform, ca 22-24 cm i diameter. Tryck ner de mjuka rabarberbitarna.
  • Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen på 180°C i 20-25 minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags rabarberpaj

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar