Gammaldags oxrullader – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags oxrullader!

Detta recept på gammaldags oxrullader är en riktig klassiker när det kommer till svensk husmanskost. Oxrullader som de gjordes förr i tiden! Servera med en gräddsås och lingonsylt.

Så här gjorde min mormor sina gammaldags oxrullader. Ett riktigt härligt recept som alltid levererar en god måltid!

Till dessa gammaldags oxrullader så gillar jag att servera med kokt potatis eller potatismos, gröna ärtor, och/eller kokt brysselkål. Detta för att göra det så klassiskt som det bara går att göra det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på gammaldags oxrullader och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioners gammaldags oxrullader)

  • 600 g rostbiff eller innanlår, tunt skivor
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 st saltgurkor
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 dl oxbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Finhacka löken och fräs den i smör.
  2. Bred ut rostbiffen/skivat innanlår på en ren, plan arbetsyta. Salta och peppra varje skiva och bred på dijonsenap på skivorna.
  3. Strimla saltgurkorna så det blir exakt många strimlor som det finns köttskivor. Placera en liten näve gul lök och en bit saltgurka på kortsidan av varje köttskiva, och rulla sedan ihop. Fäst ihop varje rullad med en tandpetare.
  4. Hetta upp smör i en gryta eller stekpanna med tillhörande lock. Bryn på alla sidor.
  5. Tillsätt buljong och soja till rulladerna i grytan/stekpannan och låt sjuda under lock på låg värme, cirka 35 minuter, tills köttet är mört. Under tiden, förbered dina tillbehör (kokt potatis eller potatismos, gröna ärtor, och/eller kokt brysselkål).
  6. Ta bort från värmen och ta ut rulladerna ur skyn. Placera rulladerna på en tallrik och ta bort tandpetarna. Tillsätt vetemjölet med grädden till stekskyn som är kvar i pannan. Rör om, koka upp såsen, smaka av och lägg tillbaka rulladerna ner i såsen.
  7. Servera direkt med dina favorittillbehör!
Gammaldags oxrullader

Gammaldags oxrullader

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags oxrullader! Detta recept på gammaldags oxrullader är en riktig klassiker när det kommer till svensk husmanskost. Oxrullader som de gjordes förr i tiden! Servera med en gräddsås och lingonsylt.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g rostbiff eller innanlår, tunt skivor
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 st saltgurkor
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 dl oxbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Finhacka löken och fräs den i smör.
  • Bred ut rostbiffen/skivat innanlår på en ren, plan arbetsyta. Salta och peppra varje skiva och bred på dijonsenap på skivorna.
  • Strimla saltgurkorna så det blir exakt många strimlor som det finns köttskivor. Placera en liten näve gul lök och en bit saltgurka på kortsidan av varje köttskiva, och rulla sedan ihop. Fäst ihop varje rullad med en tandpetare.
  • Hetta upp smör i en gryta eller stekpanna med tillhörande lock. Bryn på alla sidor.
  • Tillsätt buljong och soja till rulladerna i grytan/stekpannan och låt sjuda under lock på låg värme, cirka 35 minuter, tills köttet är mört. Under tiden, förbered dina tillbehör (kokt potatis eller potatismos, gröna ärtor, och/eller kokt brysselkål).
  • Ta bort från värmen och ta ut rulladerna ur skyn. Placera rulladerna på en tallrik och ta bort tandpetarna. Tillsätt vetemjölet med grädden till stekskyn som är kvar i pannan. Rör om, koka upp såsen, smaka av och lägg tillbaka rulladerna ner i såsen.
  • Servera direkt med dina favorittillbehör!
Keyword Gammaldags oxrullader

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning