Gammaldags oxrullader – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags oxrullader!

Detta recept på gammaldags oxrullader är en riktig klassiker när det kommer till svensk husmanskost. Oxrullader som de gjordes förr i tiden! Servera med en gräddsås och lingonsylt.

Så här gjorde min mormor sina gammaldags oxrullader. Ett riktigt härligt recept som alltid levererar en god måltid!

Till dessa gammaldags oxrullader så gillar jag att servera med kokt potatis eller potatismos, gröna ärtor, och/eller kokt brysselkål. Detta för att göra det så klassiskt som det bara går att göra det!

För rullader som alltid smakar bra i alla tider, så kan jag varmt rekommendera detta tidlösa recept. Testa gärna själva enligt anvisningarna nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om det lika mycket som vi gör här hemma hos oss!

Gammaldags oxrullader

Receptet – Så gör du:

Gammaldags oxrullader

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på gammaldags oxrullader är en riktig klassiker när det kommer till svensk husmanskost. Oxrullader som de gjordes förr i tiden! Servera med en gräddsås och lingonsylt.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g rostbiff eller innanlår, tunt skivor
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 st saltgurkor
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 dl oxbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Finhacka löken och fräs den i smör.
  • Bred ut rostbiffen/skivat innanlår på en ren, plan arbetsyta. Salta och peppra varje skiva och bred på dijonsenap på skivorna.
  • Strimla saltgurkorna så det blir exakt många strimlor som det finns köttskivor. Placera en liten näve gul lök och en bit saltgurka på kortsidan av varje köttskiva, och rulla sedan ihop. Fäst ihop varje rullad med en tandpetare.
  • Hetta upp smör i en gryta eller stekpanna med tillhörande lock. Bryn på alla sidor.
  • Tillsätt buljong och soja till rulladerna i grytan/stekpannan och låt sjuda under lock på låg värme, cirka 35 minuter, tills köttet är mört. Under tiden, förbered dina tillbehör (kokt potatis eller potatismos, gröna ärtor, och/eller kokt brysselkål).
  • Ta bort från värmen och ta ut rulladerna ur skyn. Placera rulladerna på en tallrik och ta bort tandpetarna. Tillsätt vetemjölet med grädden till stekskyn som är kvar i pannan. Rör om, koka upp såsen, smaka av och lägg tillbaka rulladerna ner i såsen.
  • Servera direkt med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags oxrullader

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar