Gammaldags inlagd sill – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags inlagd sill!

Detta recept på gammaldags inlagd sill är en klassiker, framförallt till midsommar, jul, eller påsk. Kryddpeppar, lök och morot bidrar med otroligt god smak!

Detta är ett klassiskt recept på gammaldags inlagd sill som fungerar riktigt bra in när som helst på året. Servera gärna med kokt potatis eller goda frökex eller knäcke. Sillen håller upp till 3 veckor i kylen.

Kort sagt så älskar jag detta recept på gammaldags inlagd sill och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (8 portioner gammaldags inlagd sill)

  • 480 g inläggningssill
  • 2 st rödlökar
  • 1 st morot
  • 2 st lagerblad
  • 12 st hela kryddpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Skala och skiva morot och rödlök.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpepparkorn och lagerblad. Rör om så att sockret löser upp sig. Ställ åt sidan så länge och låt svalna.
  3. Skölj av sillen och skär eller klipp den sedan i bitar, ungefär centimetertjocka bitar.
  4. Tillsätt omvartannat sillbitar, morötter och lök i en ren burk som kan förseglas.
  5. Häll på den lagen när den kallnat, och försegla burken med lock.
  6. Låt stå i kylen i åtminstone 24 timmar innan servering.
Gammaldags inlagd sill

Gammaldags inlagd sill

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags inlagd sill! Detta recept på gammaldags inlagd sill är en klassiker, framförallt till midsommar, jul, eller påsk. Kryddpeppar, lök och morot bidrar med otroligt god smak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 480 g inläggningssill
  • 2 st rödlökar
  • 1 st morot
  • 2 st lagerblad
  • 12 st hela kryddpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skala och skiva morot och rödlök.
  • Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpepparkorn och lagerblad. Rör om så att sockret löser upp sig. Ställ åt sidan så länge och låt svalna.
  • Skölj av sillen och skär eller klipp den sedan i bitar, ungefär centimetertjocka bitar.
  • Tillsätt omvartannat sillbitar, morötter och lök i en ren burk som kan förseglas.
  • Häll på den lagen när den kallnat, och försegla burken med lock.
  • Låt stå i kylen i åtminstone 24 timmar innan servering.
Keyword Gammaldags inlagd sill

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning