I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags inlagd sill!
Detta recept på gammaldags inlagd sill är en klassiker, framförallt till midsommar, jul, eller påsk. Kryddpeppar, lök och morot bidrar med otroligt god smak!
Detta är ett klassiskt recept på gammaldags inlagd sill som fungerar riktigt bra in när som helst på året. Servera gärna med kokt potatis eller goda frökex eller knäcke. Sillen håller upp till 3 veckor i kylen.
Jag kan varmt rekommendera detta recept på gammaldags inlagd sill, för jag tycker det blir riktigt gott, och dessutom väldigt enkelt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Gammaldags inlagd sill
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 480 g inläggningssill
- 2 st rödlökar
- 1 st morot
- 2 st lagerblad
- 12 st hela kryddpepparkorn
- 1 dl ättiksprit (12%)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Skala och skiva morot och rödlök.
- Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpepparkorn och lagerblad. Rör om så att sockret löser upp sig. Ställ åt sidan så länge och låt svalna.
- Skölj av sillen och skär eller klipp den sedan i bitar, ungefär centimetertjocka bitar.
- Tillsätt omvartannat sillbitar, morötter och lök i en ren burk som kan förseglas.
- Häll på den lagen när den kallnat, och försegla burken med lock.
- Låt stå i kylen i åtminstone 24 timmar innan servering.