Gammaldags inlagd sill – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags inlagd sill!

Detta recept på gammaldags inlagd sill är en klassiker, framförallt till midsommar, jul, eller påsk. Kryddpeppar, lök och morot bidrar med otroligt god smak!

Detta är ett klassiskt recept på gammaldags inlagd sill som fungerar riktigt bra in när som helst på året. Servera gärna med kokt potatis eller goda frökex eller knäcke. Sillen håller upp till 3 veckor i kylen.

Jag kan varmt rekommendera detta recept på gammaldags inlagd sill, för jag tycker det blir riktigt gott, och dessutom väldigt enkelt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Gammaldags inlagd sill

Receptet – Så gör du:

Gammaldags inlagd sill

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på gammaldags inlagd sill är en klassiker, framförallt till midsommar, jul, eller påsk. Kryddpeppar, lök och morot bidrar med otroligt god smak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 480 g inläggningssill
  • 2 st rödlökar
  • 1 st morot
  • 2 st lagerblad
  • 12 st hela kryddpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skala och skiva morot och rödlök.
  • Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpepparkorn och lagerblad. Rör om så att sockret löser upp sig. Ställ åt sidan så länge och låt svalna.
  • Skölj av sillen och skär eller klipp den sedan i bitar, ungefär centimetertjocka bitar.
  • Tillsätt omvartannat sillbitar, morötter och lök i en ren burk som kan förseglas.
  • Häll på den lagen när den kallnat, och försegla burken med lock.
  • Låt stå i kylen i åtminstone 24 timmar innan servering.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags inlagd sill

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar