Fyriskaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ljuvlig fyriskaka.

Fyriskakan kallas även för äppelsockerkaka. Detta är en enkel men otroligt ljuvlig och fin dessert. Servera gärna denna kaka med vispad grädde eller glass.

God som den är och ännu godare med en klick vispad grädde, vaniljsås eller glass! Fyriskaka med en stor klick vaniljvisp och några tända ljus, då är hösten riktigt mysig.

Doftar ljuvligt i köket och extra rolig att göra på egenplockade äpplen!

Titta gärna på receptbilden för att få ett hum om hur man kan placera äpplena. Jag tycker det blev väldigt vackert när jag använde ett klassiskt mönster!

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Garnering

  • 3-4 äpplen (medelstora)
  • 1-2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader C.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter (cirka 24 cm i diameter).
  3. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
  4. Rör smöret/margarinet med sockret tills det blir pösigt.
  5. Tillsätt 1 ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret, och mjölken. Blanda ihop och häll smeten i formen.
  6. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker (eventuellt blandat med kanel).
  7. Grädda fyriskakan i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
Fyriskaka

Fyriskaka

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ljuvlig fyriskaka. Fyriskakan kallas även för äppelsockerkaka. Detta är en enkel men otroligt ljuvlig och fin dessert. Servera gärna denna kaka med vispad grädde eller glass.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

  • 125 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Garnering

  • 3-4 st äpplen (medelstora)
  • 1-2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader C.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter (cirka 24 cm i diameter).
  • Smält smöret/margarinet och låt svalna.
  • Rör smöret/margarinet med sockret tills det blir pösigt.
  • Tillsätt 1 ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret, och mjölken. Blanda ihop och häll smeten i formen.
  • Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker (eventuellt blandat med kanel).
  • Grädda fyriskakan i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
Keyword Äppelsockerkaka, Fyriskaka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning