Fryst kyckling i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst kyckling i ugn!

Glömt att tina kycklingen? Inga problem! Att laga fryst kyckling i ugn är riktigt enkelt och tar verkligen med detta recept. Det tar inte så lång tid som man kan tro!

Man behöver inte tina kycklingen utan man kan tillaga den fryst i ugnen. Detta är det bästa och enklaste sättet att tillaga fryst kyckling i ugn.

Kycklingen blir alltid saftig, mör och smakrik för mig med detta goda recept. Perfekt till exempelvis ris eller potatis, eller till en enkel sallad.

Kort sagt så älskar jag detta recept på fryst kyckling i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (fryst kyckling i ugn till 4 personer)

  • 4 kycklingbröst, frysta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör, smält
  • 1 nypa salt
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Förbered bakplåten med ett bakplåtspapper.
  3. Lägg kycklingen och ringla över olivolja och smält smör.
  4. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  5. Grädda kycklingen i mitten av ugnen i 30-50 minuter, beroende på kycklingens tjocklek. Om man vill vara riktigt noggrann är kycklingen färdig när innertemperaturen är 74ºC.
  6. Färdigt! Njut av din frysta kyckling i ugn!
Fryst kyckling i ugn

Fryst kyckling i ugn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst kyckling i ugn! Glömt att tina kycklingen? Inga problem! Att laga fryst kyckling i ugn är riktigt enkelt och tar verkligen med detta recept. Det tar inte så lång tid som man kan tro!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st kycklingbröst, frysta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör, smält
  • 1 nypa salt
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225ºC.
  • Förbered bakplåten med ett bakplåtspapper.
  • Lägg kycklingen och ringla över olivolja och smält smör.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar.
  • Grädda kycklingen i mitten av ugnen i 30-50 minuter, beroende på kycklingens tjocklek. Om man vill vara riktigt noggrann är kycklingen färdig när innertemperaturen är 74ºC.
  • Färdigt! Njut av din frysta kyckling i ugn!
Keyword Fryst kyckling i ugn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning