Franskbrödbullar – Recept

4.7/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på franskbrödbullar!

Riktigt fluffiga och goda franskbrödbullar, som är precis lika härligt goda som de ser ut att vara. Dessa franskbrödbullar görs med enkla ingredienser och utan krångel!

Vi älskar dessa franskbrödbullar och därför tänkte jag dela med mig av dem i detta recept. De är härligt mjuka, fluffiga och otroligt saftiga. Perfekt för söta och salta pålägg.

Franskbrödbullar är faktiskt ett av de mumsigaste bröden som finns. Så otroligt fina och glansiga och som verkligen lyfter fram påläggen. Jag gillar att toppa dem med smör och en skiva mild ost!

Franskbrödbullar

Receptet – Så gör du:

Franskbrödbullar

4.7/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Riktigt fluffiga och goda franskbrödbullar, som är precis lika härligt goda som de ser ut att vara. Dessa franskbrödbullar görs med enkla ingredienser och utan krångel!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 30 bullar

Ingredienser
 

  • 125 g smör
  • 3,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 50 g färsk jäst (exempelvis Kron Jäst)
  • 3 msk strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ägg till pensling
  • sesamfrön till topping

Instruktioner

  • I en kastrull på spisen eller i en skål i micron, smält smöret. Tillsätt mjölken och vattnet och rör om, låt bli ljummet.
  • Smula ner jästen i en stor bunke eller skål och tillsätt mjölkblandningen. Rör om med en gaffel så att jästen löser upp sig.
  • Tillsätt strösocker, bakpulver, salt och 10 dl vetemjöl till att börja med. Arbeta till degen och tillsätt gradvis uppemot 2 dl vetemjöl till så att det en fast deg uppnås.
  • Baka ut degen till cirka 30 till 35 stycken degbullar. För över till bakplåt(ar) klädda med bakplåtspapper och låt jäsa under kökshandduk i 40 minuter. Sista 10 minuterna, sätt ugnen på 250°C.
  • Vispa ägget i en skål och pensla ägget över bullarna. Toppa med sesamfrön.
  • Grädda franskbrödbullarna i mitten av ugnen på 250°C i cirka 8 min.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av dina riktigt goda franskbrödbullar!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Franskbrödbullar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar