I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på franskbrödbullar!
Riktigt fluffiga och goda franskbrödbullar, som är precis lika härligt goda som de ser ut att vara. Dessa franskbrödbullar görs med enkla ingredienser och utan krångel!
Vi älskar dessa franskbrödbullar och därför tänkte jag dela med mig av dem i detta recept. De är härligt mjuka, fluffiga och otroligt saftiga. Perfekt för söta och salta pålägg.
Franskbrödbullar är faktiskt ett av de mumsigaste bröden som finns. Så otroligt fina och glansiga och som verkligen lyfter fram påläggen. Jag gillar att toppa dem med smör och en skiva mild ost!
Receptet – Så gör du:
Franskbrödbullar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 125 g smör
- 3,5 dl mjölk
- 2,5 dl vatten
- 50 g färsk jäst (exempelvis Kron Jäst)
- 3 msk strösocker
- 12 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- ägg till pensling
- sesamfrön till topping
Instruktioner
- I en kastrull på spisen eller i en skål i micron, smält smöret. Tillsätt mjölken och vattnet och rör om, låt bli ljummet.
- Smula ner jästen i en stor bunke eller skål och tillsätt mjölkblandningen. Rör om med en gaffel så att jästen löser upp sig.
- Tillsätt strösocker, bakpulver, salt och 10 dl vetemjöl till att börja med. Arbeta till degen och tillsätt gradvis uppemot 2 dl vetemjöl till så att det en fast deg uppnås.
- Baka ut degen till cirka 30 till 35 stycken degbullar. För över till bakplåt(ar) klädda med bakplåtspapper och låt jäsa under kökshandduk i 40 minuter. Sista 10 minuterna, sätt ugnen på 250°C.
- Vispa ägget i en skål och pensla ägget över bullarna. Toppa med sesamfrön.
- Grädda franskbrödbullarna i mitten av ugnen på 250°C i cirka 8 min.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av dina riktigt goda franskbrödbullar!