Fransk dragonsås – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fransk dragonsås!

Detta recept på fransk dragonsås är ljuvligt gott och går väldigt fort att göra. Det blir klart på bara 5 minuter, vilket gör det till ett perfekt recept att slänga ihop precis inför servering!

En fransk dragonsås är riktigt god till bland annat en fit köttbit och potatis. Jag älskar att denna sås kan göras på så lite som 5 minuter. Det gör att man kan fokusera på resten av rätten och sedan göra denna sås snabbt och smidigt i en kastrull.

Dessutom så görs såsen på väldigt enkla basingredienser. Chansen är stor att man redan har alla ingredienser hemma.

Förvara denna såsen övertäckt eller lufttät i kylen i upp till några dagar efter tillagning. Jag tycker den funkar alldeles utmärkt dagarna efter eller exempelvis som del av en matlåda!

Valfritt, men om man vill så kan man tillsätta 1 dl vitt vin till kastrullen och låta sjuda tillsammans med resten av ingredienserna.

Kort sagt så älskar jag detta recept på fransk dragonsås och tycker den är riktigt god. Så värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fransk dragonsås

Receptet – Så gör du:

Fransk dragonsås

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept på fransk dragonsås är ljuvligt gott och går väldigt fort att göra.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk fransk dragon
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Skölj och hacka dragonen. Ta bara med de ljusgröna delarna.
  • I en kastrull, blanda creme fraiche med kycklingfond, dijonsenap, salt, svartpeppar och dragon. Låt sjuda i någon minut under omrörning.
  • Njut av din dragonsås!
Måltid Sås
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Fransk dragonsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar