I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fransk dragonsås!
Detta recept på fransk dragonsås är ljuvligt gott och går väldigt fort att göra. Det blir klart på bara 5 minuter, vilket gör det till ett perfekt recept att slänga ihop precis inför servering!
En fransk dragonsås är riktigt god till bland annat en fit köttbit och potatis. Jag älskar att denna sås kan göras på så lite som 5 minuter. Det gör att man kan fokusera på resten av rätten och sedan göra denna sås snabbt och smidigt i en kastrull.
Dessutom så görs såsen på väldigt enkla basingredienser. Chansen är stor att man redan har alla ingredienser hemma.
Förvara denna såsen övertäckt eller lufttät i kylen i upp till några dagar efter tillagning. Jag tycker den funkar alldeles utmärkt dagarna efter eller exempelvis som del av en matlåda!
Valfritt, men om man vill så kan man tillsätta 1 dl vitt vin till kastrullen och låta sjuda tillsammans med resten av ingredienserna.
Kort sagt så älskar jag detta recept på fransk dragonsås och tycker den är riktigt god. Så värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Fransk dragonsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl creme fraiche
- 2 tsk fransk dragon
- 3 msk kycklingfond
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och hacka dragonen. Ta bara med de ljusgröna delarna.
- I en kastrull, blanda creme fraiche med kycklingfond, dijonsenap, salt, svartpeppar och dragon. Låt sjuda i någon minut under omrörning.
- Njut av din dragonsås!