Fluffigt bröd i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fluffigt bröd i långpanna!

Luftigt och härligt gott, detta recept på fluffigt bröd i långpanna blir snabbt en favorit till frukosten, mellanmålet eller liknande! Snabbt, enkelt, och gott, och riktigt roligt att baka!

Detta är ett härligt fluffigt bröd i långpanna som smakar ljuvligt. Jag älskar att göra detta fluffiga bröd i långpanna då det blir så gott, och är så praktiskt att baka. Bara att skära upp i rutor och avnjuta!

Långpannan för detta recept är klassisk i storleken och mäter 30×40 cm, och man får cirka 28 st rutor, vilka givetvis kan göras fler eller färre om man vill. Det går också att göra detta recept på fluffigt bröd i långpanna i en mindre panna om man anpassar måtten.

Kort sagt så älskar jag detta recept på fluffigt bröd i långpanna och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 fluffigt bröd i långpanna, ca 28 st rutor)

  • 5 dl vatten
  • 1,75 dl havregryn
  • 60 g smör, rumstempererat
  • 50 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 3,75 dl rågsikt
  • 8 dl till 9,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg, gärna rumstempererat
  • 1 nypa salt
  • 2 msk ljus sirap eller honung

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet. I en stor bunke, tillsätt det kokande vattnet och rör ner smör och havregryn. Rör om så att smöret smälter, låt sedan svalna tills att det blir fingervarmt.
  2. Smula ner färsk jäst och rör om så den löser upp sig. Tillsätt dessutom rågsikt, en nypa salt, och ljus sirap eller honung. Kläck ned ägget, och rör om.
  3. Ha nu ned vetemjölet och bearbeta degen med händerna i 8-10 minuter.
  4. Låt degen jäsa i bunken under kökshandduk i 40 minuter.
  5. Smörj med smör en långpanna med lätt förhöjda kanter med de ungefärliga måtten 30×40 cm.
  6. Tryck ut degen i pannan och skär ut rutorna. Strö eller sikta lätt lite vetemjöl över toppen och nagga toppen med en gaffel. Låt jäsa under kökshandduk i 20 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen kan man börja sätta ugnen på 225°C.
  7. Grädda brödet i mitten av ugnen på 225°C i 15 minuter.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna under kökshandduk.
  9. Njut av ditt fluffiga bröd i långpanna!
Fluffigt bröd i långpanna

Fluffigt bröd i långpanna

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fluffigt bröd i långpanna! Luftigt och härligt gott, detta recept på fluffigt bröd i långpanna blir snabbt en favorit till frukosten, mellanmålet eller liknande! Snabbt, enkelt, och gott, och riktigt roligt att baka!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t 15 minuter
Total tid 1 t 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 5 dl vatten
  • 1,75 dl havregryn
  • 60 g smör, rumstempererat
  • 50 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 3,75 dl rågsikt
  • 8 dl till 9,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg, gärna rumstempererat
  • 1 nypa salt
  • 2 msk ljus sirap eller honung

Instruktioner

  • Koka upp vattnet. I en stor bunke, tillsätt det kokande vattnet och rör ner smör och havregryn. Rör om så att smöret smälter, låt sedan svalna tills att det blir fingervarmt.
  • Smula ner färsk jäst och rör om så den löser upp sig. Tillsätt dessutom rågsikt, en nypa salt, och ljus sirap eller honung. Kläck ned ägget, och rör om.
  • Ha nu ned vetemjölet och bearbeta degen med händerna i 8-10 minuter.
  • Låt degen jäsa i bunken under kökshandduk i 40 minuter.
  • Smörj med smör en långpanna med lätt förhöjda kanter med de ungefärliga måtten 30×40 cm.
  • Tryck ut degen i pannan och skär ut rutorna. Strö eller sikta lätt lite vetemjöl över toppen och nagga toppen med en gaffel. Låt jäsa under kökshandduk i 20 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen kan man börja sätta ugnen på 225°C.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen på 225°C i 15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna under kökshandduk.
  • Njut av ditt fluffiga bröd i långpanna!
Keyword Fluffigt bröd i långpanna

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning