Fluffiga scones – Recept

4.2/5 baserat på 16 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fluffiga scones!

Detta enkla scones-recept på fluffiga scones säkerställer att ditt thé är precis som på ett tehus i England. Dessa lätta och fluffiga scones är oemotståndligt goda.

Det här enkla engelska receptet på fluffiga scones kommer att träffa rätt om du är sugen på några riktigt fluffiga scones, som gärna serveras med exempelvis sylt!

Dessa fluffiga scones scones är en sådan fröjd. Med en varm och mjuk insida som passar perfekt för nästan alla pålägg eller tillbehör.

Kort sagt så älskar jag dessa fluffiga scones och tycker de är riktigt härliga och värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fluffiga scones

Receptet – Så gör du:

Fluffiga scones

4.2/5 baserat på 16 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta enkla scones-recept på fluffiga scones säkerställer att ditt thé är precis som på ett tehus i England. Dessa lätta och fluffiga scones är oemotståndligt goda.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
 

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  • Sikta vetemjöl, bakpulver och salt genom en sil ner i en stor bunke.
  • Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och blanda in smöret i mjölet med händerna tills det är gryniga smulor.
  • Vispa socker, mjölk och ägg i en separat skål, gärna med elvisp. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt, tills en mjuk deg bildas. Blanda inte för mycket.
  • Tryck ut eller kavla ut degen till en cirkel på en lätt mjölad arbetsyta eller skärbräda. Degen ska vara ungefär 2 cm tjock.
  • Använd en rund kakform, en kopp, eller ett glas, och skär ut 8 scones. Glöm inte att degresterna kan användas till fler scones.
  • Lägg sconesen på plåten, och pensla toppen av sconesen med mjölk.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 220°C tills sconesen är gyllenbruna.
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Engelskt, Svenskt
Nyckelord Fluffiga scones

4 Kommentarer

  1. 5 stars
    Riktigt gott! Lyssna inte på Alexandra. Det fungerar jättebra att få en bra deg om man väger alla ingredienser istället för mäter med mått och är noga med att ägget inte är större än ett medium ägg (Ett större ägg behöver mer mjöl). Använd också riktigt kylskåpskallt smör och arbeta snabbt ihop degen med fingrarna. Lockas inte att använda matberedare.

  2. 1 star
    Fruktansvärt! Gjorde exakt enligt recept plus att jag ofta gör scones men var sugen på att prova ett nytt recept men detta smakar bara bakpulver! Jag tog en stor tugga och kände hur bakpulvret sved i munnen trots att kakan var genomgräddad! Det blir heller inte en deg om man går enligt recept såsom det står där man ska kunna kavla ut utan det blir en smet!

    Sämsta receptet jag någonsin provat! Varning för slöseri av ingredienser och illamående av bakpulvret! Ville ge minus på stjärnor men det går inte så jag valde en stjärna men tro mig – detta receptet borde inte ens finnas!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar