Fluffiga scones – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fluffiga scones!

Detta enkla scones-recept på fluffiga scones säkerställer att ditt thé är precis som på ett tehus i England. Dessa lätta och fluffiga scones är oemotståndligt goda.

Det här enkla engelska receptet på fluffiga scones kommer att träffa rätt om du är sugen på några riktigt fluffiga scones, som gärna serveras med exempelvis sylt!

Dessa fluffiga scones scones är en sådan fröjd. Med en varm och mjuk insida som passar perfekt för nästan alla pålägg eller tillbehör.

Kort sagt så älskar jag dessa fluffiga scones och tycker de är riktigt härliga och värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (8 st fluffiga scones)

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. Sikta vetemjöl, bakpulver och salt genom en sil ner i en stor bunke.
  4. Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och blanda in smöret i mjölet med händerna tills det är gryniga smulor.
  5. Vispa socker, mjölk och ägg i en separat skål, gärna med elvisp. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt, tills en mjuk deg bildas. Blanda inte för mycket.
  6. Tryck ut eller kavla ut degen till en cirkel på en lätt mjölad arbetsyta eller skärbräda. Degen ska vara ungefär 2 cm tjock.
  7. Använd en rund kakform, en kopp, eller ett glas, och skär ut 8 scones. Glöm inte att degresterna kan användas till fler scones.
  8. Lägg sconesen på plåten, och pensla toppen av sconesen med mjölk.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 220°C tills sconesen är gyllenbruna.
Fluffiga scones

Fluffiga scones

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fluffiga scones! Detta enkla scones-recept på fluffiga scones säkerställer att ditt thé är precis som på ett tehus i England. Dessa lätta och fluffiga scones är oemotståndligt goda.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
  

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  • Sikta vetemjöl, bakpulver och salt genom en sil ner i en stor bunke.
  • Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och blanda in smöret i mjölet med händerna tills det är gryniga smulor.
  • Vispa socker, mjölk och ägg i en separat skål, gärna med elvisp. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt, tills en mjuk deg bildas. Blanda inte för mycket.
  • Tryck ut eller kavla ut degen till en cirkel på en lätt mjölad arbetsyta eller skärbräda. Degen ska vara ungefär 2 cm tjock.
  • Använd en rund kakform, en kopp, eller ett glas, och skär ut 8 scones. Glöm inte att degresterna kan användas till fler scones.
  • Lägg sconesen på plåten, och pensla toppen av sconesen med mjölk.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 220°C tills sconesen är gyllenbruna.
Keyword Fluffiga scones

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning