Fläskytterfilé i lergryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfilé i lergryta!

Gör enkelt en god, saftig och enkel fläskytterfilé i lergryta med detta recept. Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller ris!

Med denna fläskytterfilé i lergryta får man en enkel måltid som i princip tillagar sig själv! Det är det fina med härligt klassisk lergryta, som jag verkligen tycker är ett trevligt sätt att tillaga fläskytterfilé och andra köttdetaljer på.

Tillsammans med denna fläskytterfilé i lergryta medkommer några klassiska grönsaker. Anpassa gärna lite efter dina egna smaker när det kommer till vilka grönsaker du vill ha ner i lergrytan tillsammans med fläskytterfilén.

Kort sagt så älskar jag detta recept på fläskytterfilé i lergryta och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på fläskytterfilé i lergryta enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioners fläskytterfilé i lergryta)

  • 900 g fläskytterfilé (ungefärlig vikt)
  • 1 st gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 st morötter
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk timjan
  • koriander
  • 4 msk olivolja

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt i minst 20 minuter. Skiva och hacka paprika, morötter, och gul lök.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skär bort synligt fett på fläskytterfilén och avlägsna. Krydda med salt, svartpeppar, timjan, vitlökspulver, och lite koriander.
  4. Lägg grönsakerna nederst i lergrytan och lägg fläskytterfilén ovanpå. Toppa med finhackad rödlök ovanpå fläskytterfilén, och ringla lite olivolja ovanpå.
  5. Ställ lergrytan med locket på in i ugnen, och tillaga i ca 1,5 timme till 2 timmar.
  6. Färdigt! Njut av din fläskytterfilé i lergryta!
Fläskytterfilé i lergryta

Fläskytterfilé i lergryta

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfilé i lergryta! Gör enkelt en god, saftig och enkel fläskytterfilé i lergryta med detta recept. Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller ris!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t 30 minuter
Total tid 2 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g fläskytterfilé (ungefärlig vikt)
  • 1 st gul lök
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 3 st morötter
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk timjan
  • koriander
  • 4 msk olivolja

Instruktioner

  • Lägg lergrytan i blöt i minst 20 minuter. Skiva och hacka paprika, morötter, och gul lök.
  • Sätt ugnen på 200°C.Skär bort synligt fett på fläskytterfilén och avlägsna. Krydda med salt, svartpeppar, timjan, vitlökspulver, och lite koriander.
  • Lägg grönsakerna nederst i lergrytan och lägg fläskytterfilén ovanpå. Toppa med finhackad rödlök ovanpå fläskytterfilén, och ringla lite olivolja ovanpå.
  • Ställ lergrytan med locket på in i ugnen, och tillaga i ca 1,5 timme till 2 timmar.
  • Färdigt! Njut av din fläskytterfilé i lergryta!
Keyword Fläskytterfilé i lergryta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning