I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfilé i lergryta!
Gör enkelt en god, saftig och enkel fläskytterfilé i lergryta med detta recept. Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller ris!
Med denna fläskytterfilé i lergryta får man en enkel måltid som i princip tillagar sig själv! Det är det fina med härligt klassisk lergryta, som jag verkligen tycker är ett trevligt sätt att tillaga fläskytterfilé och andra köttdetaljer på.
Tillsammans med denna fläskytterfilé i lergryta medkommer några klassiska grönsaker. Anpassa gärna lite efter dina egna smaker när det kommer till vilka grönsaker du vill ha ner i lergrytan tillsammans med fläskytterfilén.
Receptet – Så gör du:
Fläskytterfilé i lergryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g fläskytterfilé (ungefärlig vikt)
- 1 st gul lök
- 1 st rödlök
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 3 st morötter
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk timjan
- koriander
- 4 msk olivolja
Instruktioner
- Lägg lergrytan (inklusive locket) i blöt i minst 20 minuter. Skiva och hacka paprika, morötter, och gul lök.
- Skär bort synligt fett på fläskytterfilén och avlägsna. Krydda med salt, svartpeppar, timjan, vitlökspulver, och lite koriander.
- Lägg grönsakerna nederst i lergrytan och lägg fläskytterfilén ovanpå. Toppa med finhackad rödlök ovanpå fläskytterfilén, och ringla lite olivolja ovanpå.
- Ställ lergrytan med locket på in i mitten av ugnen, sätt ugnen på 200°C och tillaga i mellan 1,5 timme upp till 2 timmar.
- Färdigt! Njut av din fläskytterfilé i lergryta!
Med en gratäng och rödvinssås … perfekt!
Fantastiskt gott