Fläskytterfilé i lergryta – Recept

4.4/5 baserat på 23 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfilé i lergryta!

Gör enkelt en god, saftig och enkel fläskytterfilé i lergryta med detta recept. Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller ris!

Med denna fläskytterfilé i lergryta får man en enkel måltid som i princip tillagar sig själv! Det är det fina med härligt klassisk lergryta, som jag verkligen tycker är ett trevligt sätt att tillaga fläskytterfilé och andra köttdetaljer på.

Tillsammans med denna fläskytterfilé i lergryta medkommer några klassiska grönsaker. Anpassa gärna lite efter dina egna smaker när det kommer till vilka grönsaker du vill ha ner i lergrytan tillsammans med fläskytterfilén.

Fläskytterfilé i lergryta

Receptet – Så gör du:

Fläskytterfilé i lergryta

4.4/5 baserat på 23 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör enkelt en god, saftig och enkel fläskytterfilé i lergryta med detta recept. Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller ris!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 1 timme 30 minuter
Totalt 2 timmar
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g fläskytterfilé (ungefärlig vikt)
  • 1 st gul lök
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 3 st morötter
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk timjan
  • koriander
  • 4 msk olivolja

Instruktioner

  • Lägg lergrytan (inklusive locket) i blöt i minst 20 minuter. Skiva och hacka paprika, morötter, och gul lök.
  • Skär bort synligt fett på fläskytterfilén och avlägsna. Krydda med salt, svartpeppar, timjan, vitlökspulver, och lite koriander.
  • Lägg grönsakerna nederst i lergrytan och lägg fläskytterfilén ovanpå. Toppa med finhackad rödlök ovanpå fläskytterfilén, och ringla lite olivolja ovanpå.
  • Ställ lergrytan med locket på in i mitten av ugnen, sätt ugnen på 200°C och tillaga i mellan 1,5 timme upp till 2 timmar.
  • Färdigt! Njut av din fläskytterfilé i lergryta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskytterfilé i lergryta

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar